Your time of hiding


leestijd: ongeveer 2 minuten

Your time of hiding

"We found the crown,
You had hidden so well
And we placed it on your
head today.
Your time of hiding is
over.

Those countless years
Spent in the crowded
market place
Posing as a buyer
Of day-old bread
And spoiled fruit
Have passed.

It's time to sit upon your
throne again.

You have suffered
enough.
You have died more
times
Than you can remember.
Your heart is ready to
rule.

We're not asking for your
opinion about this.

“We’re not asking for your opinion about this.”

Een zin die mij op alle andere fronten zou doen steigeren (*kuch* – to say the least), maar die juist hier zó prachtig is. Het is tijd om de troon te bestijgen, op te houden met je te verstoppen, je hebt genoeg geleden. En wat jij daar verder zelf van vindt doet er niet meer toe.

God, wat wonderschoon. Wie schreef dit? Iemand die het begreep…

Zo gaat het immers toch met grote beslissingen in ons leven? Herken je dat? Iets in ons besluit metéén, ineens. Basta-nu-weet-ik-het-zeker; dat dít het gaat worden, dat dát het moet zijn. Hoe dan ook. Alsof er een grotere macht is die kenbaar maakt: niet-twijfelen-gewoon-doen.“We’re not asking for your opinion.” Op die manier heb ik mij bijvoorbeeld altijd ingeschreven voor opleidingen. Omdat ik ineens, precies en heel zeker, wist: dit moet het zijn. En als ik twijfelde? Haalde ik niet in. Zo heeft geen enkele opleiding mij uiteindelijk in de steek gelaten. Het klopte gewoon, alles viel samen. Een bijzonder fenomeen. Het maakte me ook klaar voor de reis in de opleiding. Waar ik natuurlijk van alles tegenkwam en in moest leren.

Volgens mij heeft dat heel veel, zo niet alles, te maken met een blind vertrouwen hebben in intuïtie. Als we dat doen, dan durven we er misschien ook in te geloven dat de hele zaak er om heen samenspant om DIT in ons te veroorzaken. Noem het toeval, het Universum, God, of geluk. Wat maakt het uit hoe het heet, wie het regelt, organiseert, of veroorzaakt.

We’re not asking for your opinion about this.”

[Foto: Flick: Raphael Panhuber]

Plaats een reactie