Year Compass

Een jaar of 4 of 5 geleden maakt ik kennis met het Year Compass. Dat is een methode waar je op de laatste dag van het jaar, je je hele jaar doorneemt. Volgens een bestaand, vaststaand protocol. Aan het einde van dat proces kies je een woord uit voor het jaar dat voor je ligt. In de afgelopen jaren heb ik dat steeds gedaan en het werkt.

Trots

In 2020 was mijn woord; TROTS. Ik wilde wat meer on-Nederlands mijn successen doorvoelen en aannemen. Niet quasi-bescheiden doen of ‘iedereen-kan-dit’ achtige manieren van wegmaken. We delen en masse het mooie gedicht van Marianne Williamson, over ‘in je licht durven staan’ maar doen we het ook? Ik ben het gaan doen, wat onbescheidener geworden en durf te zeggen dat ik goed ben in mijn vak. Misschien gewoon wel heel goed.

Samen

In 2021 was mijn woord: SAMEN. Ik wilde meer samenwerkingen aangaan, omdat ik – vanuit mijn systeem van herkomst – geneigd was alles zelluf te doen. Hulp vragen kwam niet in mijn woordenboek voor. Ik ben er ‘niet niet goed’ in, ik ben er ook niet verlegen door, het was veel erger dan dat: het kwam gewoon niet in mij op. En zo dacht ik een tijdje terug: kijk nou toch ‘s hoe mooi dit allemaal mooi ontwikkeld is. Naast mij in de voorkamer is een – as we speak – fijne Braziliaanse vrouw die me  1 x per week helpt met het huishouden. Naast mij bij de workshop Traumasporen staat John van Rennes als co-trainer, helpt Nienke Griffioen wederom als geweldige assistent bij het hele keukengebeuren (en is de beste timekeeper van de dag), en naast mij op zo’n dag zit, normaalgesproken, Monique Neefjes die de muzikale omlijsting verzorgt. Op de achtergrond, altijd heel geruisloos en niet zichtbaar maar oh zo blij ben ik met haar: Charlotte van Designly, mijn digitale heldin is als het op grafisch ontwerp aankomt en de allerbeste VA die ik me kan wensen. En oh my, dan zijn er nog de oppassers op mijn hondje Bobbie (de een wat betrouwbaarder dan de ander…) en de liefste buurmeisjes die in willen vallen als ik echt totaal omhoog zit.

Hieronder zie je een impressie van de dag in 2022

Wie mij had gezegd dat mijn werk/ondernemerschap/huishouden er zo uit zou gaan zien een jaar of wat geleden, die had ik uitgelachen. Of verbaasd aangekeken. En het is echt voortgevloeid uit deze analyse van het Year Compass. Dat proces kun je ook doen. Gewoon zelfstandig, zonder hulp of groep. Hier is de link naar het boekje (https://yearcompass.com*) Maar mocht je het liever met gelijkgestemden doen, op een heerlijke verwennende dag onder mijn begeleiding, op vrijdag 30 december, met een Ottolenghi diner… en bubbeltjes…. nu, dat kan dus ook. 

Over mij: Senior Gedragstrainer/coach

Werkt sinds 2007 in het vak, heeft nationaal en internationaal meer dan 1400 mensen be/opgeleid. Haar grootste leermeesters: Thich Nath Hahn, Wibe Veenbaas, Mariët van Cooten, William Wilsson, Jan Kortie, Sarah Jens, Betty Martin, Robyn Dalzen, Christian Pankhurst, Conny ten Klooster. Carolien gelooft erin dat oersterke relaties – haar missie met HeartPepper – gevormd wordt door zelfkennis en zelfzorg. Stap 1? Altijd: Radicale Eerlijkheid. Carolien doorziet patronen in menselijk gedrag in no-time. Ze begeleidt vooral Professionele Begeleiders en Zorgverleners, leiders in organisaties en helpt teams ontwarren met haar zelfstandig ontwikkelde model ontwikkeld vanuit Systemisch Werk. Tough Love in de begeleiding, dat scheelt maanden gesprekken bij anderen die er omheen draaien. Haar methodiek – het Odin Proces – is gevormd in 14 jaar werken met mensen met een groot hart en een rijk bedraad brein. 

1 op voorraad

 155,00 255,00 excl. BTW

Year Compass 2023

Aanbieding!

Neem echt afscheid van 2023, zodat je 2024 met een plan kunt beginnen in plaats van met een voornemen!