Voorgaan in Leiderschap

Ervaringsleergang voor leiders van zorgorganisaties

De grote schuld
van de mens is
dat hij zich
elk moment kan omkeren
en het niet doet.

Je wilt een soepel lopende zorgorganisatie! Maar durf je te leiden met voorbeeldgedrag?

Je doet alles alleen, terwijl je meer dan genoeg lieve mensen om je heen hebt. Je snákt naar een #oersterkerelatie, met balans in geven & nemen, waarin je gehoord en gezien wordt zodat jij ook de liefde krijgt die je verdient.

Je bent gepassioneerd, steengoed in je vak, je bent uitermate slim en sensitief. En…je voelt je te veel, te vaak, te intens…alleen staan. Het is genoeg geweest, dit keer gaat het anders.

Herken je dit?

  • Ben je beter in geven dan in ontvangen?
  • Trek je voor jouw gevoel toch te vaak aan het kortste eind?
  • Voel je dat de balans in geven en nemen verstoord is geraakt in je vriendschappen en/of relatie(s)?
  • Vind je kwetsbaarheid in anderen mooi maar heb je zelf nog wat stappen te zetten in er mee voor de dag komen?
  • Zie je jezelf keer op keer door dezelfde patronen gaan in relaties maar weet je maar niet hoe je dit moet doorbreken?
  • Verlang je stiekem ont-zet-tend naar een gelijkwaardige relatie zonder terugkerend gedoe (en: mét polariteit, vrijheid en verbondenheid)?

De ervaringsleergang is een uniek traject voor jou

In deze Ervaringsleergang lopen we in 7 maanden samen door de 7 cruciale stappen waarmee je jezelf flink tegen het licht houdt als het gaat over jouw patronen in de liefde. Want natuurlijk begint en eindigt daar alles mee. Daarvoor móeten we omkijken naar hoe er van jou gehouden is, of niet misschien. Welke ideeën over dit menszijn heb jij in je ziel gekerfd gekregen? Wat heb jij geleerd over hoe je trouw mag zijn aan jezelf? Hoe werd er bij jou thuis omgesprongen met de waarheid? Voel je je eigenlijk wel veilig in dit leven, of ben je nog steeds vooral gericht op dat verkrijgen via de ander? Kun je goed contact maken met jezelf of ben je met je energie altijd bezig met anderen te fixen en plezieren? En hoe doe je dat eigenlijk? Wat zeg je daar zelf over, wat vinden je vrienden daarvan? Durf je jezelf helemaal te laten zien in gezelschap? Of is intimiteit voor jou gevaarlijk terrein, omdat je het koppelt aan ‘jezelf verliezen’ ? Heb je als je eerlijk bent niet echt een idee hoe je om afgestemde aanraking moet vragen, met respect voor jouw wensen en grenzen? Of ga je vanuit lust misschien te snel over tot de daad omdat je denkt dat de ander dat wil, schrik je dan van jezelf en moet je later weer terugkrabbelen? Zit er schaamte op Eros of voel je je misschien verlegen in het vrijuit laten stromen van die levensenergie? Kortom; wil je een oersterke liefdesrelatie en durf je te beginnen bij jezelf?

Het Odin Proces

Om tot een oersterkerelatie te komen, moet je stappen zetten, in een gestaag tempo. Te snel willen, stappen overslaan, leidt tot elkaar misverstaan. De ene stap genomen, maakt dat de volgende stap als vanzelf volgt. 

1. Zonder Radicale Eerlijkheid geen Veiligheid

2. Zonder Veiligheid geen Contact

3. Zonder Contact geen Intimiteit

4. Zonder Intimiteit geen Liefde

5. Zonder Liefde geen Afgestemde Aanraking

6. Zonder Afgestemde aanraking geen Eros, Seksualiteit

Resultaten van deze leergang

Betrouwbaar

Je bent radicaal eerlijk naar jezelf en radicaal eerlijk naar anderen. Je verloochent jezelf niet meer, bent daarmee trouw aan je eigen gevoelens, woorden en daden. Anderen weten nu helemaal wat ze aan je hebben. Of niet…en ook dat is schoon. Je durft emotioneel risico te nemen en het ongemak in relaties te benoemen en daarmee ‘te zijn’.

Veilige haven

Voor wie zich graag veilig voelt bij anderen moet zelf ook een secure base kunnen zijn. Na deze leergang kun je met zachte kracht in je eigen midden staan, bent integer in je gedrag, en zegt wat je voelt en voelt wat je zegt. 

Contactueel

Omdat je eerlijk bent en veilig, ontstaat er vanzelf contact tussen jou en de ander. Je bent in contact met…jezelf vooral. Dáár begint verbondenheid. Je oude definitie van contact (=’intunen’ op hoe het ‘aan de overkant is’ en daarop je gedrag afstemmen) is vervallen, je snapt dat in contact met de ander begint met in contact zijn met je eigen zintuigen, sensaties, gevoelens, behoeftes en die in het gesprek kunnen inbrengen.

Intiem

Zonder schaamte zijn, jezelf durven laten zien, ook over je schaduwkant; dat is pas intiem. Dat kun je voorleven in al je relaties na deze leergang. Je laat zien: ik ben een feilbaar mens, ik maak fouten, doe soms onhandig, ik heb een schaduwzijde die niet fraai lijkt. Maar dít ben ik. Met al mijn delen, kanten, zijdes.

Liefdevol

Liefde is een werkwoord, en de stappen om dit te kunnen voelen heb je genomen. Je kunt jezelf dragen, jezelf laten zien met je spreekwoordelijke voorkant en je achterkant, je hart is geopend en daarmee zakt ook de ‘Beschermers’ (maskers) van de ander weg. Dan stroomt er vanzelf liefde. Deze energie wendt je ook aan in je zelfzorg.

Afgestemd

Je durft afgestemd aan te raken, weet hoe je om aanraken mag vragen, kent je ‘ja’ en je ‘nee’, kunt dienen, geven, ontvangen en nemen zoals dat in het Wheel of Consent wordt bepleit. 

Sensueel en Sexy

Je hebt een liefdespartner durven zoeken en/of gevonden die 100% matcht (want voor minder ga je niet en dat hoeft ook niet) en bent daarmee in alle vrijheid en afstemming verbonden. De seksualiteit tussen jullie is een expressie van alle stappen die je genomen hebt hiervoor, het is een resultaat van…Je seksualiteit is heilige grond, zonder het daarmee te verheffen tot iets onhaalbaars of magisch dat uitsluitend zou zijn voor de ‘happy few’.

7 maanden, 7 modules, intiem proceswerk 1:1

Dit traject heeft me meer opgeleverd dan ik ooit durfde dromen. Ik heb een fabelachtige relatie met de liefste man van de wereld nu (maar hij ziet er op alle fronten anders uit dan ik dacht). We hebben veel geoefend met de ‘autonomie in verbinding’ oefeningen, want in symbiose zat mijn grote energielek. Toen K. ziek werd was de ‘test der testen’ of ik niet weer helemaal in mijn oude patroon zou stappen. Helaas gingen we toch ploeteren. En tóen herinnerde ik mijn lessen; misschien wat dat het belangrijkste moment in het hele traject. De crisis glansrijk doorstaan. Carolien is de állerbeste trainer/coach die ik ken. Ze zit je een beetje ‘achter je broek aan’ en je moet wel tegen confrontaties kunnen, want ze spiegelt je goudeerlijk terug. Maar goed: een ja-knikker zocht ik niet (daar zit de wereld vol mee). Dit traject is het in goud waard. En dat zou ik nog steeds zeggen als K. en ik uit elkaar zouden gaan. Want ik heb mijzelf gevonden. Liefs, Marinette.

Marinette

Trainer/Coach

Proces

Een keer per maand kom je bij mij op de praktijk (op de dinsdags van 09:30 – 13:30 uur), hebben we een opstelling over het maandthema en volgt er Emotioneel Lichaamswerk. Dat kan zijn: lichaamsoefeningen, ademwerk, stembevrijding, tekenen/dichten/schrijven en/of Aanraaktherapie.

Verslag

Na elke live sessie schrijf je een verslag over wat je ervaren hebt en welke betekenis je geeft aan de sessie. Je krijg elke maand per mail een E-boekje, met vragen. Zo luiden we de module in waarmee je die maand gaat werken. Elke week –  op dinsdag – krijg je een creatieve opdracht die je proces verdiept. Dat kan schrijven zijn, poëzie, zang, dans, natuur, wandelingen, muziek, boetseren, schilderen, tekenen…alles wat maar rechtstreeks toegang geeft tot de diepere laag, zodat we de verleiding om alles in woorden te gieten kunnen overslaan.

Vinger aan de pols

Ik spreek tussendoor soms berichten in voor je, die ik verstuur via WhatsApp, ter bemoediging of inspiratie. Ik ben gezegend met een associatief brein en stuur soms ook rechtstreekse voorbeelden uit het leven van alledag die mij aan jouw proces doen denken waar jij wat mee kunt. In de 7 maanden dat we samen oplopen, ben jij ook elke dag in mijn leven aanwezig; daarom neem ik niet meer dan 4 klanten in dit traject tegelijkertijd aan. Puur theoretische stukken die deel uitmaken van dit traject en die ik zinvol acht voor jouw proces, lever ik aan in boekvoorstellen, PDF’s, artikelen van mijzelf en/of anderen.

Tarief

Het tarief van dit traject (€ 19.995,-) wordt in de meeste gevallen vergoed door werkgevers of door een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Voor zelfstandigen geldt dat de kosten voor werkgerelateerde coaching als zakelijke kosten op te voeren zijn

Odin Productions is de naam van mijn kernbedrijf. Odin is de god van de wijsheid, in Noorse mythologie. Het wordt zowel met wijsheid (kennis, wijsheid, profetie, poëzie en literatuur) als met kracht (energie, strijd en oorlog) in verband gebracht. Odin wordt ook wel ‘de wandelaar’ genoemd, omdat hij altijd onderweg is en tussen de mensen aanwezig, om nieuwe kennis op te doen. Hij kan van gedaante veranderen en beleeft veel avonturen. Hij heeft bijna alles over voor wijsheid. Zozeer zelfs dat hij zijn ene oog in de bron van Mimir had geworpen in ruil voor wijsheid en dat ligt nu eenmaal op de bodem van de bron. De Odinsvraag is een begrip afkomstig uit de Noorse mythologie. Alleen degene die deze vraag stelt, kent het antwoord. Odin vraagt aan het einde van zijn ascese naar de dingen voorbij deze wereld. Voorbij de laatste dingen is er geen antwoord. Dat leek me een prachtige naam voor een proces dat in de kern over de liefde gaat. Op deze site kom je dus vaak de term het ‘Odin Proces’ tegen, mijn eigen ontwikkelde methodiek. In elk contact/sessie werken we diepgaand in een van deze thema’s, of we doorlopen het hele proces, in de Ervaringsleergang.

Na je aanmelding krijg je eerst een intake