Vlow® borstweefselbehandeling: proefcliënten gezocht


leestijd: ongeveer 3 minuten

De angst om borstkanker te ontdekken

Op vrijdag 23 september begin ik aan de vijfdaagse opleiding bij Lifestream Opleidingen om Vlow® borstweefselbehandelingen als aanvulling op mijn werk met Aanraaktherapie, Tantric Work, Emotioneel Lichaamswerk en Massagetherapie te kunnen geven. De behandeling heb ik zelf ook ondergaan en is beslist nuttig, op heel veel manieren! Wie kent er niet iemand met borstkanker? Een op de 7 vrouwen krijgt het. Dus als je 7 vriendinnen hebt, een van hen…stel je dat maar eens voor! Als we het niet al zelf zijn. Pff! Mijn moeder heeft borstkanker gekregen op haar 51e. Dat is een cruciale leeftijd, want als je als vrouw voor je menopauze borstkanker krijgt is er een kans dat je dochters het ook kunnen krijgen, omdat er dan toch een erfelijke component kán zijn. Gelukkig heeft ze het overleefd! Maar ben ik als dochter wel extra alert. En extra angstig, dat ook.

Pletmachine

Ik vind borstonderzoek zelf doen zo belastend, psychisch, omdat ik steeds bang ben dat ik iets ‘vind’. De mammografie vind ik een kwelling maar deed ik tot op een paar jaar geleden wel trouw elke twee jaar, om mijzelf in de gaten te houden. Maar nu, na de overgang met de veranderde borsten (bij bijna elke vrouw is het zo dat je borsten na de overgang wat zwaarder worden), vind ik dat onderzoek in het ziekenhuis zo ontzettend pijnlijk dat ik het de afgelopen 4 jaar heb overgeslagen. Struisvogelpolitiek. Dat is superstom. Inderdaad. Geen zelfonderzoek, geen bezoekjes aan de mammapoli. Maar ook geen uitsluitsel. Dit voorjaar heb ik mijzelf er toch maar naar toe gesleept. Het is zo pijnlijk, en geeft ook een heel raar innerlijk beeld, dat je tere weefsel zo plat gedrukt wordt onder die duimschroeven. Ik heb altijd het gevoel dat het mijn borsten van binnen kapotmaakt. Elke vrouw weet wat ik bedoel. En mannen kunnen zich misschien voorstellen hoe het zou kùnnen aanvoelen als hun ballen elk jaar in een pletmachine vastgedraaid worden. In 2017/18 had ik ook nog ’s 2 x flinke knobbel. Die bleek goedaardig te zijn en die zijn met een punctie leeg gezogen. Daar kwam een hele hoop vocht uit, ik schrok er van. Al met al is de relatie met mijn borsten zo wat ‘medisch’ geworden. En ik had zelfs het gevoel dat ze niet meer echt bij mij hoorden.

Vlow® borstweefselbehandeling

Door de Vlow® behandeling, dat beslist geen massage is (want masseren is toch synoniem aan: kneden, knijpen, drukken, prikken), heb ik ervaren wat het doet. De Vlow® behandeling maakt het weefsel zoveel zachter, en het deed…totaal niet zeer. Het maakt je weefsel wat ‘losser’ en ‘zachter’, ondertussen is het natuurlijk ook even een check-up, maar ook psychisch voelt het weer als meer ‘inclusief’ en ‘horend bij mijn lichaam’. Ik kijk uit naar het zelf leren van deze technieken en vanaf het najaar kun je dus ook bij mij terecht voor Vlow® borstweefselbehandelingen (ervan uitgaand dat ik het diploma gewoon haal natuurlijk). Zo’n Vlow® behandeling kan dan ook onderdeel uitmaken van een sessie Aanraaktherapie (120 minuten).  Deze behandeling is voor de vrouw, die;

  • Van plan is zwanger te worden en borstvoeding wil gaan geven;
  • Last heeft van gevoelige of pijnlijke plekken in de borsten;
  • Jaarlijks controles in het ziekenhuis moet doorlopen;
  • Een indicatie heeft van regulier gediagnosticeerde mastitis, mastopathie, kleine cysten of fibroadenomen;
  • Zich zorgen maakt over haar borsten;
  • Zich emotioneel heeft teruggetrokken uit de borsten en/of het hele borstgebied;
  • Zelf inzicht wil krijgen in de conditie van haar borsten. 

*Borsten hebben net als de rest van het lichaam aandacht en verzorging nodig om klachten te kunnen voorkomen. Dit was echter tot nu toe nauwelijks mogelijk in Nederland. Door de VLOW® borstweefselbehandelingen is daar verandering in gekomen. Inmiddels zijn er 50 VLOW® borstweefselbehandelaars in Nederland gespecialiseerd in het geven van borstweefselbehandelingen en breidt dit netwerk zich steeds verder uit. Hierdoor ligt het nu binnen het bereik van iedere vrouw om zélf iets te doen aan haar eigen borstgezondheid, in plaats van af te wachten en je zorgen te maken. De opleiding is geaccrediteerd door KTNO, BATC, CAT, FAGT, LVNG, NCST, NCSV, NVST, NFG, NWP, VVET en VIV en is geregistreerd bij GRO en CRKBO. De behandelingen zijn er op gericht om de doorbloeding van het borstweefsel langdurig te verbeteren, borstklachten te helpen verminderen en de borsten in een optimale conditie te brengen. Ook bij het behandelen van cliënten die komen met klachten, die door een arts zijn gediagnosticeerd als mastopathie, mastitis, kleine cysten en fibroadenomen bereiken we in de meeste gevallen goede resultaten bij het verminderen van deze klachten en de hierbij gepaard gaande pijn. *Bron: LifeStreamopleidingen.

Proefcliënten gezocht

Ik zoek 6 gezonde proefcliënten, (op dit moment nog geen vrouwen met implantaten, borstreconstructie, amputatie of lacterend), om direct mee aan het werk te gaan na mijn eerste lesweekend. Kosten zijn Euro 42,35 (inclusief BTW) nu. Na de opleiding (december afgerond) wordt het het reguliere tarief (Euro 114,95, inclusief BTW). Boek nu meteen, want de nieuwsbrief is er vandaag (2 sept. ’22) uitgegaan naar 2500 belangstellenden in mijn werk.


Plaats een reactie