V.I.P. Ervaringsleergang topondernemers

1:1 VIP begeleiding voor M/V/X aan de top in ideële organisaties

Exclusief voor invloedrijke M/V/X die aan de top werken in ideële organisaties. Het welzijn van heel veel mensen hangt linea recta af van jouw welzijn. Je kunt het door je publieke functie niet veroorloven om nieuwsgierige ogen in je nabijheid te hebben die maar al te graag prikken in jouw privé-aangelegenheden. Zeker niet als de thematiek zo gevoelig is.

Werken op jouw niveau gaat vaak gepaard met stormen van stress, mental breakdowns en tegenslagen. Wie is je vertrouwenspersoon? Waar is het luisterend oor van iemand die alleen maar oog heeft voor jouw welzijn? Waar kun je terecht zonder dat de halve wereld op de loer ligt met een camera voor de deur om te zien waar jij je heil zoekt? Dus als je functie politiek gevoelig is en je zichtbaarheid precair, dan ben je bij HeartPepper veilig. Want er is bij jou om allerlei redenen meer noodzaak aan discretie en een speciaal op jouw leven afgestemde afsprakenreeks. We ondertekenen voor aanvang van ons traject de geheimhoudingsplicht en andere noodzakelijke juridische documenten die over een weer stevigheid en zekerheid geven. Ik heb per jaar hier maximaal 4 plekken vrij. Dit exclusieve traject is voor jou als jij een maatschappelijke verantwoordelijkheid draagt die het van je vraagt om oersterk te zijn, ook als het stormt. Tegen mij kun je aanleunen, je rust vinden en je ontladen en opladen zodat je je werk kunt blijven doen zonder dat de schrammetjes bloedende littekens worden. 

Onze afspraken vinden plaats op een unieke lokatie onder de rook van Amsterdam waar je discreet naar binnen en buiten kunt zodat je privacy gewaarborgd is. Onze digitale correspondentie wordt versleuteld uitgewisseld via een beveiligde VPN-server. Voor aanvang boek je een intake, zodat we samen af kunnen stemmen of deze samenwerking passend is voor ons beiden. 

7 maanden durende begeleiding

In zeven maanden wandelen we samen door het stappenplan waarmee je jezelf flink tegen het licht houdt als het gaat over jouw gedragspatronen. Want natuurlijk begint en eindigt daar alles mee en jij weet net als ik dat die blauwdruk ook zijn uitwerking heeft op de manier waarop je in je werk staat. Want wie zegt dat werk en privé gescheiden kunnen zijn? Het werkt op elkaar in: hoe beter jij in je vel zit, hoe beter je werkresultaten zijn. En andersom, natuurlijk.

Dus móeten we omkijken naar hoe er van jou gehouden is, of niet misschien.

Welke ideeën over dit menszijn heb jij in je ziel gekerfd gekregen? Wat heb jij geleerd over hoe je trouw mag zijn aan jezelf? Hoe werd er bij jou thuis omgesprongen met de waarheid? Voel je je eigenlijk wel veilig in dit leven, of ben je nog steeds vooral gericht op dat verkrijgen via de ander? Kun je goed contact maken met jezelf of ben je met je energie altijd bezig met anderen te fixen en plezieren? En hoe doe je dat eigenlijk? Wat zeg je daar zelf over, wat vinden je vrienden daarvan? Durf je jezelf helemaal te laten zien in gezelschap? Of is intimiteit voor jou gevaarlijk terrein, omdat je het koppelt aan 'jezelf verliezen' ? Heb je als je eerlijk bent niet echt een idee hoe je om afgestemde aanraking moet vragen, met respect voor jouw wensen en grenzen? Of ga je vanuit lust misschien te snel over tot de daad omdat je denkt dat de ander dat wil, schrik je dan van jezelf en moet je later weer terugkrabbelen? Zit er schaamte op vrije seksualiteit of voel je je misschien te onhandig?

Resultaten van dit traject

 • Stevig en toegankelijk kunnen leidinggeven;
 • Natuurlijke autoriteit terugwinnen;
 • Moeitelozer leven zonder struggles in werkrelaties;
 • Leven en werken op je eigen voorwaarden.

De Ervaringsleergang volgt deze stappen

Dit Premium begeleidingstraject bestaat uit 14 Tantric Works Sessions (van 2 uur) verspreid over 7 maanden, waarbij we de onderstaande levensthema's langslopen zodat je de tijd krijgt om gedegen onderzoek te doen hoe deze thema's in jouw leven vorm krijgen en je een omslag kunt maken in nieuw gedrag en transformatie. Voor aanvang krijg je een profieltest toegestuurd, waarmee we je sterktes, valkuilen, verbeterpunten en passies in kaart brengen aan de hand van een wetenschappelijk onderbouwde test.

  1. Eerlijkheid
  2. Veiligheid (want, zonder eerlijkheid geen veiligheid…)
  3. Contact (want, zonder veiligheid geen contact…)
  4. Intimiteit (want, zonder contact, geen intimiteit)
  5. Liefde (want, zonder intimiteit geen liefde)
  6. Afgestemde aanraking (want, zonder liefde geen afgestemde aanraking)
  7. Eros (want, zonder afgestemde aanraking geen Eros of levenslust)

Elke maand ontvang je van mij een E-book met het thema van de maand waar de aanzet staat met wat theorie, poëzie en enkele leidende vragen voor je.

Odin Proces

"In 2020 kwam ik zakelijk in een turbulente tijd terecht die samenhing met het faillissement van mijn huwelijk. Ik kon mijzelf niet meer goed overeind houden en stevende af op een burn-out. In 2014 was ik al eens bij Carolien geweest voor een serie sessies die me bijzonder hadden geholpen. Ik aarzelde geen seconde toen ik mijn 'break-down' voelde naderen en nam weer contact op. Als ik niet bij Carolien in haar 1:1 proces was gestapt, was ik nu vrees ik niet alleen man-loos geweest maar ook werkeloos. Het is allemaal wel erg langs het randje gegaan. De wekelijkse sessies waren niet alleen mijn ankerpunt, maar ik kon werkelijk ontladen en mijn zielenheil zoeken op een voor mij bijzonder vertrouwde plek. Veel dank, Carolien. Ik hoop je nooit weer zo nodig te hebben, maar als...! Ik leef weer, voel me verbonden met mijn oerkracht en mijn werk doe ik weer vol energie en stevigheid." Hartelijke groet, S - bestuurder.

"Zoals zoveel collega's werkte ik altijd nét iets te hard, nét iets te lang door met nét iets teveel hart voor...de ander c.q. de goede zaak. Het welzijn van duizenden anderen hangt af van mijn welzijn. Zo is het in concrete ook, maar die druk voelde ik ook echt. Ik schoot mijzelf er uiteindelijk genadeloos mee in de voet. Ik werd een wrak dat zichzelf drijvende probeerde te houden. Bij Carolien kwam ik aanvankelijk vooral voor de discretie die ze bood en haar prettige aanwezigheid maar ik heb me gaandeweg het jaar ook flink laten verrassen door haar grote wijsheid. Er is geen thema dat we uiteindelijk niet omgekeerd hebben en de onderste steen moest ook echt boven, ook van mijzelf. Nadat alles werkelijk als een puzzel in elkaar ging passen, kwam er weer lucht in mijn longen. In gesprek met Carolien heb ik ook besloten van functie te wisselen naar een andere organisatie die me beter paste, waarin ik meer ruimte voor mijzelf heb gecreëerd en een schone start heb gemaakt met balans aanbrengen in mijn werk/privé aangelegenheden. Mijn liefdesrelatie is er ook enorm van opgeknapt. Ruimte op om te laden, dat maak ik nu dagelijks. Zelfs in mijn nieuwe organisatie heb ik zelfzorgzaken doorgevoerd omdat ik dit onze medewerkers ook gun. Dag Carolien, het beste gewenst! Ik ben je krankzinnig dankbaar, maar dat wist je al." B, directeur.

De grote schuld

van de mens

is dat hij zich

elk moment

kan omkeren

en het niet doet.

De 7 fases van het Odin Proces*

Sessie 1/7: Radicale Eerlijkheid

We beginnen met radicaal eerlijk zijn over waar je nu staat in je leven. Waar ga je van 'aan' en waar ga je van 'uit'. Hoe verdoof je jezelf? Hoe ziet jouw vluchten eruit? Hoe vaak komt jouw eerste beweging dagelijks in beeld? We gaan helemaal (en dan ook echt he-le-maal) recht doen aan jouw eigen gevoelens, talenten, drijfveren, waarden, ideeën, dromen en verlangens. Eerst 100% trouw aan jezelf leren worden. Concrete tips voor leren voelen! Het gaat hier niet om inzichten alleen. Het IK staat centraal in deze fase.

Sessie 2/7: Veiligheid

In deze fase onderzoeken we hoe je je emotioneel veilig in jezelf kunt leren voelen. Samen ontdekken we welke stappen je daar voor moet zetten zodat je je daarmee ook veilig bij de ander voelt (want zo werkt het!). Langzaam kun je dit gevoel thuisbrengen in je lichaam zodat je een ijkpunt hebt waaraan je jezelf kunt herinneren. Concrete oefeningen gaan je hierbij helpen. Thuis moet je het intrainen. Anders helpt het niet. Het IK staat centraal in deze fase.

Sessie 3/7: Contact

Langzaam ga je contact leren maken vanuit je eigen essentie, daar je stevigheid en bron voelen, zodat je onwankelbaar én toegankelijk tegelijk bent. Je kunt krachtig en kwetsbaar zijn en voelt precies wanneer je bij jezelf bent en wanneer je jezelf in de steek laat. Voorzichtig gaan we al omkijken naar waar en hoe jouw patronen zijn ontstaan en welke hulpbron je kunt inzetten om het tij te keren. Je verslavingen heb je grotendeels achter je gelaten. Autonomie staat centraal in deze fase.

Sessie 4/7: Intimiteit

Je wensen en grenzen worden steeds helderder en je durft met respect je behoeftes te uiten zodat je nooit meer de schone schijn hoeft op te houden of toneel hoeft te spelen. Jouw ja is een ja. Want je nee is een nee. Je kunt de reactie van de ander bij de ander laten, spreekt vanuit belichaming en kunt je lichaamssensaties beter 'tracken'. Dialogen gaan meer over wat je hebt geleerd van de 'sharing' van de ander dan dat je in wedstrijdjes 'overtuigen' beland. Over en weer delen vanuit autonomie staat centraal in deze fase.

Sessie 5/7: Liefde

Met open hart heb je contact met de dierbaren om je heen. Er is verbinding, liefde en transparantie. Er is balans tussen geven & ontvangen, tussen doen & zijn. Je kunt in dit stadium goed op je basisuitrusting rekenen en incasseert verschillen tussen jou en de ander zonder dat je de ander zijn/haar vrijheid ontneemt. Je innerlijke grens en uiterlijke grens zijn samengevallen. Er is geen spanning meer in voorgaande stappen. Samen uitwisselen vanuit autonomie staat centraal in deze fase.

Sessie 6/7: Afgestemde aanraking

De ontdekkingstocht hoe je vanuit je eigen centrum aangeraakt wilt worden en aan wilt raken is in deze fase voornaam. We werken met het Wheel of Consent, zodat je samen veiligheid, diepgang en liefde kunt voeden in jullie lichamelijke en spirituele samenzijn. Je durft te onderzoeken, je grenzen op te rekken vanuit nieuwsgierigheid en ziet deze reis als de eerste stappen op weg naar overgave. Samen onderzoeken vanuit autonomie staat centraal in deze fase.

Sessie 7/7: Eros

Alle fases zijn als het ware de opmaat geweest naar deze Eros fase. Schaamte of oude remmingen zijn verleden tijd. Je voelt jezelf en je partner (weer) aan omdat jij jezelf trouw bent en vice versa. Je zit vol levensvuur, hebt zin in het leven, ogen waar sprankeling in zit, die aanstekelijk enthousiasme en liefde uitstralen. Levenslust! Samen in elkaar durven opgaan, verbinding vanuit veiligheid voelen en elkaar kunnen dragen en steunen vanuit autonomie staat centraal in deze fase.

Ja, het allerliefst zou je dit allemaal willen…Omdat je weet dat het dan op alle vlakken in je leven stroomt. Maar het allerbelangrijkste: jij vindt jezelf na dit traject 100 x leuker. En daar willen mensen automatisch graag bij zijn. 

Dust if you must, but wouldn't it be better
To paint a picture, or write a letter,
Bake a cake, or plant a seed;
Ponder the difference between want and need?

Dust if you must, but there's not much time,
With rivers to swim, and mountains to climb;
Music to hear, and books to read;
Friends to cherish, and life to lead.

Dust if you must, but the world's out there
With the sun in your eyes, and the wind in your hair;
A flutter of snow, a shower of rain,
This day will not come around again.

Dust if you must, but bear in mind,
Old age will come and it's not kind.
And when you go (and go you must)
You, yourself, will make more dust.

Het Odin Proces

*Odin Productions is de naam van mijn kernbedrijf. Odin is de god van de wijsheid, in Noorse mythologie. Het wordt zowel met wijsheid (kennis, wijsheid, profetie, poëzie en literatuur) als met kracht (energie, strijd en oorlog) in verband gebracht. Odin wordt eveneens 'de wandelaar' genoemd, omdat hij altijd onderweg is en tussen de mensen aanwezig, om nieuwe kennis op te doen. Hij kan van gedaante veranderen, en beleeft aldus vele avonturen. Hij heeft bijna alles over voor wijsheid. Zozeer zelfs dat hij zijn ene oog in de bron van Mimir had geworpen in ruil voor wijsheid en en dat ligt nu eenmaal op de bodem van de bron. Niet voor niets is al jaren mijn adagium: "Wie parels wil vinden, moet diep duiken" een van mijn favorieten. Tot slot. De Odinsvraag is een begrip afkomstig uit de Noorse mythologie. Alleen degene die deze vraag stelt, kent het antwoord. Odin vraagt aan het einde van zijn ascese naar de dingen voorbij deze wereld. Voorbij de laatste dingen is er geen antwoord.

Dat leek me een prachtige naam voor een proces dat in de kern over de liefde gaat. Op deze site kom je dus vaak de term het 'Odin Proces' tegen, mijn eigen ontwikkelde methodiek. Dat verwijst naar dit stappenplan In elk contact/sessie werken we diepgaand in een van deze thema's, of we doorlopen het hele proces, in de Ervaringsleergang.