Traumasporen, Polyvagal Theory + Stilstaan bij Trauma (samenvattingen)


leestijd: ongeveer 3 minuten

Ergens begin maart postte ik een berichtje op LinkedIn dat ik de slides die ik had gemaakt van het boek Traumasporen (van Bessel van der Kolk) – voor de deelnemers van de workshop Traumasporen – wel wilde delen, voor wie daar belangstelling voor had. Of je ‘even je mailadres’ wilde achterlaten. Enige mate van montere naïviteit is me niet vreemd, want ik wist niet wat ik zag de dag er na.

TRAUMASPOREN DE SAMENVATTING (van de samenvatting)

Ik werd wakker en zag: 12.000 views en al hon-der-den mailadressen. Het liep zo storm, dat een week later het 140.000 views waren en meer dan 2.500 mailadressen. Hartstikke leuk natuurlijk maar een heidens karwei om dat allemaal handmatig in te voeren, maar beloofd was beloofd. Natuurlijk maakten we er daarna supersnel maar even een inschrijflink (tot eind april geldig) bij want het werd een dagtaak, per ongeluk. Vervolgens maakte ik de PDF van Traumasporen, samen met mijn VA (en tevens Grafisch Ontwerper) Charlotte ook nog ’s even exxxtra mooi, en exxxxxxxtra uitgebreid, zodat alle aanmelders (uit alle geledingen) er wel iets tussen konden vinden qua inhoud.

Ik maakte 222 slides, die gedownload konden worden voor de aanmelders, kosteloos.

Voor de mensen die de nieuwsbrief hebben gekregen met de PDF, die hebben onderstaand stukje al gehoord. Mag je overslaan. Voor de mensen die hier via een andere link/doorverwijzing komen,luister even.

 

DONEREN IS RISICOLOOS

Er is, zo blijkt (en zo verheugend!), een enorme belangstelling onder de groep van GZ-psychologen, therapeuten en begeleiders voor duidelijke, compacte, complete samenvattingen van deze vernieuwende boeken. Ik ben wél een boekenwurm, maar ik weet uit eigen ervaring dat we niet altijd de tijd of innerlijke ruimte hebben om dikke pillen helemaal door te ploegen. Dus ik dacht; als deze hele groep nu allemaal 5 Euro doneert, dan heb ik nu de kosten gedekt .

Bessel van der Kolk raadt ook het boek Polyvagal Theory aan, van Porges en dit bevat ook de nieuwste inzichten in omgaan met trauma. Vandaar dat mijn keuze – alweer – door Van der Kolk is geleid en kwam ik op het volgende. Als ik ook nog het boek van Porges in dezelfde samenvatting maak, plus het boek van Vivian Broughton ‘Stilstaan bij Trauma’ uittrek, heb je een prachtig naslagwerk.

WAAR IS DE DONATIE VOOR?

Van jouw donatie betaal ik (en even voor niet-ZZP-ers: dit is geen ‘winst’ maar dit is omzet).

* De grafisch ontwerper die alle teksten zo maakt dat ze leesbaar zijn op elk device en in de goede resolutie en die zorgt voor mooie opmaak;
* De twee ZZP-ers die ik ingehuurd heb om alle mailadressen in te voeren;
* Ik betaal Mailerlite er van (omdat ik nu ineens meer dan 2500 mailadressen had, moest ik de Pro versie aanschaffen);
* Ik kan de tijd die ik er ingestopt (eigen tijd), ook voor mijzelf verantwoorden.

VIJF EURO PER PERSOON

Vijf Euro per persoon (minimaal, meer mag natuurlijk). Daar kun je niet echt de fout mee in gaan ;-). Uitgaande van de grootte van de mailinglijst nu (en het is ook het minimale bedrag dat GoFundMe vraagt te doneren, daar kan ik niet omheen werken). Dan ben ik er. Het is ALLES of NIETS, volgens de regels van GoFundMe.. Dat betekent dat als ik 99% van het streefbedrag haal, maar niet 100%, ik het NIET mag ‘houden’. Dan vloeit je donatie weer automatisch terug naar jouw rekening, zo is dat ingesteld bij GFM. Ik kan het ook niet opnemen voordat het rond is. Ik vind dat ook wel een mooie uitdaging (aan mijzelf) om te gaan staan voor het werk dat ik er aan gehad heb. Moet ik innerlijk stretchen en voorbij mij mijn comfortzone want om een donatie vragen voelt toch een beetje aan als bedelen of zeuren. Maar ik neem de horde.

WAT KRIJG JE?

Als je nu doneert – we maken er een aparte aanmeldgroep van – krijg je EN de samenvatting van Traumasporen EN van de Polyvagal Theory EN Stilstaan bij Trauma over 4 weken in je bus, mits ik het streefbedrag haal uiteraard.