The Art of Receiving and Giving

The Art of Receiving and Giving

Het boek van Betty Martin (The Art of Receiving and Giving) over haar revolutionaire model het 'Wheel of Consent" is een boek dat mijn leven behoorlijk op zijn kop gezet heeft. Nee, niet het boek, maar wat mijn handen er mee hebben gedaan. Precies zoals Betty zegt. Alles rondom wensen en grenzen krijgt er kraakheldere kaders van. Ik denk dat dit het allerbeste antwoord is op de #metoo affaires waarin iedereen zoekend lijkt. Wat mag nog wel, wat niet meer, en hoe weet je het verschil. Wie vraagt iets, wie stemt toe en hoe weet je zeker dat je wat je doet of laat okay is bij de ontvanger?

Wat ik zeg: mindblowing.

Ik geef je een simpel voorbeeld. Als ik jouw rug aanraak, omdat ik het heerlijk vind om je rug te kriebelen. Ben ik dan aan het geven? Of ben ik aan het ontvangen? Of allebei? En voor wie is het dan? Voor jou! Nee, voor mij! Of allebei? En nu is het al ingewikkeld aan het worden. Totdat je het Wheel of Consent bestudeert. Dan zie je precies de dynamieken in beeld, met bijbehorende verhelderende vragen.

Dit soort handelingen worden in haar model helemaal uitgesplitst en dan ga je het - zoals Johan Cruijff zou zeggen - ineens zien. Omdat je het 'door hebt'.

Ik volgde de workshop Wheel of Consent twee keer, deed de Like a Pro follow-up training en ben nu in afwachting van de start van de training waarbij ik het model niet alleen maar mag toepassen op mijn eigen cliënten maar ik het ook mag aanleren aan andere professionals.

Wil je deze highlights ook ontvangen? Een stuk of 200 slides met quotes uit het boek? Schrijf je dan hieronder in, dan ontvang je ze kosteloos over een poosje (ik denk begin juli '22).

.

Voor wie?

Mijn werk is bedoeld voor (in opleiding zijnde) psychologen, therapeuten, psychiaters, coaches, healers, mentoren, begeleiders, filosofen en zorgverlenende ondernemers. Je kunt jezelf dragen, bent bekend met je eigen levensverhaal en pijnpunten, zoekt naar nieuwe methodes die gaan over ervaringsleer en lichaamswijsheid. Je weet dat je daarvoor eerst kennis moet maken met je eigen respons, zodat je ze belichaamd kunt doorgeven aan je eigen klanten/cliënten.

Wheel - HeartPepper-01