Tantramassage

Van lusteloos naar levenlust

Authentieke tantramassage; van lusteloos naar levenlust

Ontworteld

‘Je wilt bemind worden
Als dat niet lukt, bewonderd
Als dat niet lukt, gevreesd
Als dat niet lukt, verafschuwd en veracht.

Je wilt mensen hoe dan ook een gevoel geven
Je deinst terug voor de leegte en wilt contact
Tegen elke prijs.’

 

Heb jij dit?

  • Is de intimiteit in jullie relatie verloren gegaan, omdat een van jullie het hart gesloten heeft?
  • Ben je bang voor ‘overgave in contact’ omdat je dan de controle verliest?
  • Heb je het gevoel dat je partner in het contact teveel komt ‘halen’ en jij niet weet hoe je je plek moet innemen en ‘opeisen’ waar jij naar verlangt?
  • Ben je te vaak ‘niet passend’ aangeraakt en daardoor angstig geworden in lichamelijk contact?
  • Kom je geen liefde tekort, maar zijn er nog onontgonnen gebieden in de aanraking en Eros?

Vertragen is verdragen

Een tantramassage is intiemer, diepgaander en veroorzaakt meer opschudding in je leven dan een Aanraaktherapiesessie. Het wordt voorafgegaan door een Opstelling van het Verlangen zodat duidelijk wordt waar je vraag precies ligt, wat je grootste energielek is en waar je je hulpbronnen kunt vinden in je leven. We schudden samen aan je levensboom en dan zien we meteen wat er momenteel in je leven aandacht behoeft. Je hoeft niets voor te bereiden of mee te nemen: ik begeleid je met wat er zich afspeelt in jou op het moment dat je bij mij in de praktijk bent. Deze sessie duurt 4 uur in totaal en is de opmaat naar de Ervaringsleergang; vaker dan een keer een losse sessie boeken is dan ook niet mogelijk.

Je ligt op een verwarmde massagetafel. Je intieme lichaamsdelen worden op een gewone manier meegenomen in de aanraking, in afstemming, en volgens de afspraken van het Wheel of Consent. Want net zoals het heel gek zou zijn als ik alles masseer behalve je linkerhand, kan het uitsluiten van een massage van je yoni/lingham juist ook weer de spanning erom heen voeden. Hier zit ‘m de crux: de tantrische beoefening is nu juist om alles heel rustig te laten ontvouwen. En dan mag echt alles er zijn, wat het ook is. En er is geen oordeel van mij over wat zich ontvouwt – of niet. Voor mij is je lichaam een geheel.

Voor de helderheid

Er is geen doelmatige wrijving om je te bevredigen, het is one-way touch. Alle andere zou mij een sekswerker maken, en dat ben ik niet. De gynaecoloog raakt je yoni ook aan, de huisarts toucheert je testikels ook. Het enige verschil is dat ik geen ‘klinisch onderzoek’ doe maar je lichaam gewoon als een geheel beschouw. En juist op die manier daar aangeraakt worden opent alle poorten naar zelfliefde. Keer op keer hoor ik het weer van mijn cliënten: “Zo ben ik daar nog nooit aangeraakt!” Want bijna alle aanrakingen rondom onze intieme gebieden krijgen 99 van de 100 keer meteen een instrumentele lading. In mijn werk is die lading er niet. Stel je dat maar eens voor, hoe dat is.

Rollen

Ik werk met respect voor je biografie; de psychische butsen en builen die je misschien hebt opgelopen waardoor je een muur om jezelf hebt heen gebouwd beschouw ik als een liefdevolle poging van je eigen systeem om je te beschermen tegen de illusie van onkwetsbaarheid. Dus kom, mét je weerstand, mét je angst en mét je verlegenheid. Je lichaam heeft de wijsheid en het antwoord. We hebben wel andere rollen, daar ben ik duidelijk in. Ik ben de professional & gever, jij de klant & de ontvanger. Maar als mens zijn we gelijkwaardig, elk met ons eigen verhaal. Als je daar behoefte aan hebt, leg ik iets uit over het proces van de massage. En ook al lees ik feilloos lichaamstaal, iemand die zich niet roert kan ik niet lezen. Dus spreken we af dat je verbaal aangeeft wanneer iets voor jou niet prettig voelt.

“We arrive at consent together”

Doelloos laten ontvouwen

Hoe doelloos is een tantramassage nu echt? G.e.h.e.e.l. doelloos. Alle gevoelens die ontstaan zijn welkom. Het uitblijven van die ‘instrumentele aanraking’ is juist wat zo ontspant. Tjonge, er hoeft helemaal niks. Probeer dat maar ‘s uit. Zowel mannen als vrouwen hebben een presteerder in zich van heb ik jou daar of denken: “Maar als ik A zeg, moet ik ook B zeggen en als ik mij dat voorstel, wil ik al niet meer.” Het kan allemaal zo anders. Het is niet voor niks dat er mensen van heinde en verre komen.

Wat gebeurt er in deze sessies?

Concreet, dan nu. Na ons kopje thee krijg je een sari/lunghi om. Je bent geheel gekleed of je ontbloot daar waar je huid-op-huid contact wilt. Natuurlijk is de ruimte warm en wordt er ontspannende muziek gedraaid. Ik werk met je op een verwarmde massagetafel. Er is een doek/handdoek over je heen, eventueel aangevuld met een zwaartedeken. Ik ben gekleed en heb voor wie huid-op-huid contact wil ervaren blote armen, zodat je mij dichtbij kunt voelen. Ik gebruik 100% biologische olie (van amandel) en voor het gezicht gebruik ik Alquimia olie, de koningin van de etherisch oliën. Dan volgt er een proces van zuivere aanraking waarbij je eerst landt in het hier en nu. Met zuiver bedoel ik hier: elke aanraking wordt met consentvragen uit het Wheel begeleid. De genitale aanraking (Pelvic Release of ook wel Yoni Release en Lingham Release) is een onderdeel van deze sessies voor wie dat wil. Het doel is niet seksualiteit ‘uitlokken’ (ook al hoeft onderdrukken ook niet) maar de les is vooral om te ontdekken hoe we samen tot consent komen. Jij met je partner, of jij in contact met mij. En bovendien is er in ons bekken nogal veel te helen, voor de meesten onder ons.

Vertraging

Het sleutelwoord is vertraging. Daardoor wordt de aanraking voorspelbaar en daarmee ondubbelzinnig en veilig. Ineens kun je loslaten doordat ik je vasthoud, daar hoef je je niet actief mee te bemoeien. Dit wordt ‘holding’ genoemd; de aanraking wordt een bedding waarin jouw rivier kan gaan stromen. Dit ben je natuurlijk óók zelf: je bent aanwezigheid maar als er iemand anders bij is kan die aanwezigheid groter en ruimer worden. Je komt terecht in een gevoelswereld waarin tijd en ruimte ophoudt te bestaan.

Resultaten van deze vijf sessies samen

→ Je kent je wensen, verlangens en JA…

→ Je voelt je grenzen, je weerstand en NEE…

→ Je durft beide bespreekbaar te maken…

→ Je bent weer nieuwsgierig en open-hartig…

→ Je kunt loslaten, doordat je nu weet hoe je vastgehouden wilt worden.

Tarief

Één losse sessie (vier uur) is relatief kostbaar. Ik werk graag met mensen die door een proces begeleid willen worden en dan is één sessie simpelweg niet voldoende, hoe van harte ik je ook een ‘magische doorbraak’ gun. Kijk verder bij de Ervaringsleergang als je na deze sessie in een proces gebracht wilt worden. Wil je de Ervaringsleergang doen, dan wordt deze sessie op dat totaalbedrag vanzelfsprekend weer in mindering gebracht. Het tarief van deze sessie (€795,-) wordt niet vergoed door werkgevers of door een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Voor zelfstandigen geldt dat de kosten voor werkgerelateerde coaching wel als zakelijke kosten op te voeren zijn.

“Oeh hey, tantra! Dat is toch iets met seks?”

Tántra? Help. Dát woord roept van alles op; spanning, nieuwsgierigheid maar ook verkeerde vooronderstellingen. Goed dus, dat je hier bent aanbeland. Nu nog door de bomen het bos zien (en het kaf van het koren scheiden), want er is nògal wat diversiteit in tantra-uitingen. HeartPepper® biedt al 12 jaar workshops, coaching en training. En het hart van HeartPepper® (waar het allemaal mee begonnen is): massages – uiteraard. Tantra is een traditie met een positieve benadering van lichamelijkheid. Tantrawerk is als ingang heel erg gewild: het is een pure werkvorm die je innerlijk getut en egogedoe meteen doorbreekt, aankomend bij waar je wilt zijn: midden in je eigen oase van rust. En in dat centrum, ben je heel, compleet en bárst je van de zelfliefde. Ook jij. Als je er niet zelf bij bent geweest, zou je het haast niet geloven. Zo ‘eenvoudig’ en zo bijzonder tegelijk? Kan dat? Ja.

 

Lichaamstaal

Maar eenvoud is een duur bevochten stempel van de meester. Dit vraagt om beoefening. Zoals bij het leren van onze gesproken talen, zijn er net zo goed fundamentele basisprincipes in lichaamstaal die je moet leren kennen. Eerst leer je heel goed al je subtiele sensaties van je lichaam kennen, daarna kijken we naar de aspecten van de geest: wat zijn je gedachten, oordelen, verhalen, schaduwen, projecties en de verlangens van je hart? Dat weet je niet in één keer. Tantrisch werk is een enorm delicaat proces in jezelf in gang zetten. Maar van die ‘delicatesse’ is – spijtig genoeg – teveel op een onzorgvuldige manier de wereld in geslingerd. Dat is waar tantra ‘nat’ is gegaan. Het is natuurlijk ongezellig om deze pagina te beginnen met een paar paar waarschuwingen maar ik doe het toch.

 

Grensoverschrijdende types!?

Via mijn klanten hoor ik soms teleurstellende ervaringen over tantrische avonden die eigenlijk verkapte parenclubs blijken te zijn; tantrische dans waarbij mensen zich het recht toe-eigenen de ander zonder afstemming te grijpen en tantrische massage die eindigt in seksueel contact tussen de gever en de nemer. Gelukkig is hier steeds meer aandacht voor want dit is allemaal niet de bedoeling. Dan wordt er (helemáál) geen tantra beoefend; dan is er sprake van grensoverschrijdend gedrag maar wordt het stiekem tantra genoemd, want dat geeft de illusie van onschuld. Ach ja, Baghwan sliep ook met zijn studenten dus zal het wel goed zijn? Nee. Dit is nu precies waar de wonden dieper slaan: je denkt op een veilige plek te zijn aangekomen waar je kunt helen maar de werkwijze van onzorgvuldigen of ongeschoolden hertraumatiseert je.

 

Veilige plek goed uitkiezen

Nee, je hebt een nieuwe, je hebt een andere…je hebt een helende ervaring nodig. Neem van me aan: luister naar je intuïtie als je je tedere lichaam in andermans handen legt. Als je graag eerst telefonisch contact op wilt nemen, dat kan niet alleen, ik vind het vooral heel verstandig. Dus boek een intake, als je dat wilt. Stel dan vragen. Luister en voel. En slaap er dan nog een nachtje over, morgen is het vroeg genoeg om die afspraak te maken. Of lees gerust eerst eens deze pagina door over de ervaringen van (heel veel) anderen.

“Na 32 jaar samen (als beste maatjes, die lief en leed delen) was er de laatste 10 jaar nauwelijks nog echt verlangen naar elkaar. We misten dat allebei, maar wisten eigenlijk niet zo goed hoe we dat weer op konden pakken. We maakten wel tijd voor elkaar vrij, deden samen leuke dingen, besteedden aandacht aan elkaar om op die manier het vuurtje weer aan te wakkeren. Eerder hadden we samen al eens zo’n tantra-audio uitgeprobeerd, maar eigenlijk moesten we daar heel hard om lachen. Toch dachten we dat daar wel een oplossing voor ons zou liggen. Warme, zachte aanraking en aandacht voor elkaar. Dat zouden we elkaar graag willen geven. Maar ja, waar begin je dan? Dat was mijn vraag aan Carolien. Zonder nu meteen een tantra-massage bij haar te willen boeken, was ik benieuwd of ze ons iets aan kon raden waarmee we in eerste instantie zélf mee aan de slag kunnen. We zijn beiden inderdaad hoog opgeleid, 63 jaar oud, hebben al veel zelfonderzoek gedaan en we staan beiden heel liefdevol in het leven. Carolien mailde meteen terug dat ze niet zo goed wist wat ze anders kon adviseren dan samen een middag bij haar op de praktijk te komen. We kregen de mogelijkheid om gemasseerd te worden door haar EN leerden het meteen door in de vierhandse mee aan te raken in haar tempo. Daar hadden we veel meer aan dan aan theorie, boeken, flauwe workshops of lachwekkende audio’s. We hebben een heel blij gevoel overgehouden aan deze middag! Nogmaals dank, Carolien”

A & B

Yoga docenten

“Carolien wist mij met liefdevolle hand naar mijn blokkades te brengen. En van daaruit heeft zij me op het juiste pad gebracht. Dat was in mijn geval ‘de ademhaling’ waarin ik me nu aan het oefenen bent. Geen quick fix, wel precies wat ik nodig had op dat moment. Veel liefs, Huub [volledige naam bekend bij HeartPepper]”

Huub

Sociaal Ondernemer

“Na de sessie voelde ik me rustig, ontspannen en getroost. En daarna was ik meer in balans, geïntegreerd of geheeld. Alsof het iets in proces heeft gezet. Mijn vrouwelijke kant is meer naar voren gekomen, in de zin van me zachter voelen, emoties durven voelen en kunnen ontvangen. Lieve groet [naam bekend bij HeartPepper].”

X

Kinderpsychiater

“Zo’n Tantric Work Session van Carolien is een sensatie! Aanraking zonder oordeel, zonder verwachting, bracht bij mij zoveel levensvreugde en energie naar boven. Het gevoel van de warme olie, de stof, praktisch het hele lijf dat aangeraakt wordt, de extase die wordt opgebouwd. Soms een orgasme over het hele lijf, zo bijzonder. Zelfs zonder dat je gevoeligste delen worden aangeraakt. Want natuurlijk is er ruimte voor grenzen. Carolien geeft deze massages met heel veel zorg, aandacht en liefde en het is een heerlijk cadeau aan mijzelf. Echt bizar dat er zulke ervaringen bestaan en zo weinig mensen dit meemaken. Gun het jezelf.”

Barbara

Faalangst trainer/coach

Wilde je nog laten weten: ik heb echt heerlijk geslapen. Liep gisteren naar het station onder invloed van een liefdesdrug. Geweldig! Ik voel me ontzettend dankbaar en rustig in mezelf, zelfs in mijn onrustige deel!”

Diana Foppen

Groepswerker

“Ik wil je graag nog heel erg bedanken voor de fijne en mooie sessie. Het was heel bijzonder om te ervaren, ik voel nog steeds de warmte. En een stuk meer rust bij mezelf. Ook het coachingsgesprek was heel waardevol. Hoop je graag bij de workshop weer te zien.”

Björn

Trainer/coach

“Je vroeg mij later of ik in woorden kon vatten (voor je website) hoe ik je massage had ervaren. Ik merk dat dat niet gaat, want het ís niet in woorden te vatten. Ik kan alleen maar zeggen (ik zou het wel van de daken willen schreeuwen): DOEN!”

Dian

Docent PABO

“Ik kan het moeilijk onder woorden brengen wat het me gebracht heeft. Het voelt alsof ik gesmolten ben. Dat is misschien nog wel het beste woord. Maar ik zit ook boordevol energie. Een heerlijke combinatie, echt wonderbaarlijk mooi.”

Josefien

Musicus

“Je massage is wel twee weken lang ‘bij me’ geweest. Je leidde me met rustige hand naar een wereld van verwondering. Ik moet 3 uur reizen van mijn woonplaats naar jouw praktijk. Maar het vooruitzicht om mij door jou te laten masseren…daar zou ik zelfs 6 uur voor reizen. Heel erg speciaal. Dank je wel!”

Marian

Psychotherapeute

“Zo nu en dan zijn er natuurtalenten in de tantramassage, terwijl ik al meer dan 10 jaar ervaring heb in het geven en ontvangen van tantramassages, heb je mij echt verrast. Prachtig was het. Op een natuurlijke, ongedwongen manier liet je mij binnen een paar minuten aankomen met je prachtige begroetingsritueel. Ik had werkelijk kippenvel van top tot teen. En dan de massage. Ik heb zelden meegemaakt dat ik niet alleen aangeraakt ben door een paar handen, maar door een totaal persoon. In de ware zin van het woord raak je met lichaam en ziel. Tantramassage op zeer hoog niveau,…niet te verslaan!”

Ronja [pseudoniem]

Ondernemer

“Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo geduldig en krachtig tegelijk ben aangeraakt. Een volledig nieuwe ervaring. Respectvol, zelfs toen ik in mijn oude gewoonte verviel van het ‘moeten presteren’ kalmeerde je mij in de massage en kon ik alle energie behouden. In tegenstelling met wat ik normaal ervaar na een massage voelde ik me energiek en vitaal nadien. Het heeft mijn hart geopend op een andere manier dan hoe ik het normaal gesproken probeer te doen: via een ‘verstandig’ gesprek. Dat het lichaam de toegangspoort is tot mijn zachtheid begrijp ik nu. Dank je wel. Tot snel.”

Karin

Fysiotherapeut

“Toen ik bij je kwam was ik van binnen nog zo onrustig en zo druk met mijn gedachten. Maar meteen bij de ontvangst was het voor mij duidelijk dat onze ontmoeting aangenaam zou worden. Je initiatieritueel bracht meteen de rust over mij en toen ik eenmaal op de matras lag was ik helemaal bij mezelf. Het was heerlijk om je aanraking te krijgen, die zo bevestigend aanvoelde. Je zorgt voor een veilige sfeer waar ik helemaal in kon landen. Je geeft gewoon vonken en daarmee heb je ook mijn sensualiteit wakker gemaakt. Het was een prachtige reis en je bent een gevoelige, zachte en deskundige gids van begin tot eind. Dank je wel!”

Marcella Dykstra

Goudsmid

“Ik voel me zo rustig én levend tegelijk. Ik genoot van je liefdevolle handen, ze brachten me overal en nergens. Betoverend, bijna. Jammer dat ik zo lang heb geaarzeld. Nergens voor nodig!! Dank, dank dank. Eindelijk rust in mijn drukke hoofd en opnieuw opgeladen met levenskracht.”

Mia

Financieel consulent

“De manier waarop je het hele proces begeleidt, de zachte aanraking maar ook je ferme grip; het bracht me op een manier ‘bij mijzelf’ zoals ik dat niet ken. Intens, liefdevol en ongelooflijk waardevol. Grote dank!”

Rosanne

Advocaat

“You truly have wonder hands and golden fingers. You are extremely well in giving a holding energy. This amazing space you created; to have the healing process unfolding itself. So valuable and revitalising. Thank you!”

Franca

Ondernemer

“Voordat ik een tantramassage boekte heb ik lang gewacht. En geaarzeld. Na ons telefoongesprek was ik toch overtuigd. Je klonk warm en oprecht, dat ‘klikte’ meteen. Om mij als vrouw zo ‘dichtbij’ te laten aanraken door een andere vrouw was nieuw, maar op het moment eigenlijk volstrekt normaal. Het voelde als ‘sisterhood’. Liefdevolle handen met een ongelooflijke gevoeligheid voor mijn grenzen. Je hebt geen woord teveel gezegd. Dank je wel. Ik boek deze week nog een nieuwe afspraak met je.”

Anna

Kunstenaar, VPRO

“In mijn drukke baan als advocaat ben ik de hele dag aan het rennen en vliegen. Ik kan mij thuis maar moeilijk ontspannen. Een collega was bij jou geweest en raadde mij aan om eens een massage te ondergaan. Maar dan meteen een tantramassage? Ik wist niet wat het was. Maar dan mijn ervaring: in een woord….ge-wel-dig. Wat een totale ontspanning biedt dit. En wat voelde ik me vitaal en prettig in mijn lijf nadien. Werkelijk betoverend, op allerlei manieren! Dank. Tot een volgende keer!”

Rosa

Jurist