Odin Procestraining

Samenreizen door Het Landschap van de Liefde

Zeven maanden samenreizen door Het Landschap van de Liefde

Herken je dit?

  • Voel je dat de balans in geven en nemen verstoord is geraakt in je vriendschappen en/of relatie(s)?
  • Zie je jezelf keer op keer door dezelfde patronen gaan in relaties maar weet je maar niet hoe je dit moet doorbreken?
  • Verlang je naar een gelijkwaardige relatie zonder terugkerend gedoe (en: mét polariteit, vrijheid en verbondenheid)?

In deze groepstraining beoefen je de liefde-als-werkwoord met elkaar

In deze groepstraining lopen we in zeven maanden samen door de zeven cruciale stappen waarmee je jezelf flink tegen het licht houdt als het gaat over jouw patronen in de liefde. Om te weten hoe jij de liefde ten uitvoer brengt, móeten we omkijken naar hoe er van jou gehouden is (of niet misschien). Welke ideeën over dit menszijn heb jij in je ziel gekerfd gekregen? Wat heb jij geleerd over hoe je trouw mag zijn aan jezelf? Hoe werd er bij jou thuis omgesprongen met de waarheid? Voel je je eigenlijk wel veilig in dit leven, of ben je nog steeds vooral gericht op dat verkrijgen via de ander? Kun je goed contact maken met jezelf of ben je met je energie altijd bezig met anderen te fixen en plezieren? En hoe doe je dat eigenlijk? Wat zeg je daar zelf over, wat vinden je vrienden daarvan? Durf je jezelf helemaal te laten zien in gezelschap? Of is intimiteit voor jou gevaarlijk terrein, omdat je het koppelt aan ‘jezelf verliezen’ ? Heb je als je eerlijk bent niet echt een idee hoe je om afgestemde aanraking moet vragen, met respect voor jouw wensen en grenzen? Of ga je vanuit lust misschien te snel over tot de daad omdat je denkt dat de ander dat wil, schrik je dan van jezelf en moet je later weer terugkrabbelen? Zit er schaamte op Eros of voel je je misschien verlegen in het vrijuit laten stromen van die levensenergie? Kortom; wil je een oersterke liefdesrelatie en durf je te beginnen bij jezelf?

Het Odin Proces

Om tot een oersterkerelatie te komen, moet je stappen zetten, in een gestaag tempo. Te snel willen, stappen overslaan, leidt tot elkaar misverstaan. De ene stap genomen, maakt dat de volgende stap als vanzelf volgt.

1. Zonder Radicale Eerlijkheid geen Veiligheid

2. Zonder Veiligheid geen Contact

3. Zonder Contact geen Intimiteit

4. Zonder Intimiteit geen Liefde

5. Zonder Liefde geen Afgestemde Aanraking

6. Zonder Afgestemde aanraking geen Eros, Seksualiteit

Resultaten van deze training

Betrouwbaar

Je bent radicaal eerlijk naar jezelf en radicaal eerlijk naar anderen. Je verloochent jezelf niet meer, bent daarmee trouw aan je eigen gevoelens, woorden en daden. Anderen weten nu helemaal wat ze aan je hebben. Of wat ze niet aan je hebben…en ook dat is schoon. Je durft emotioneel risico te nemen en het ongemak in relaties te benoemen en daarmee ‘te zijn’.

Veilige haven

Voor wie zich graag veilig voelt bij anderen moet zelf ook een secure base kunnen zijn. Na deze leergang kun je met zachte kracht in je eigen midden staan, bent integer in je gedrag, en zegt wat je voelt en voelt wat je zegt. 

Contactueel

Omdat je eerlijk bent en veilig, ontstaat er vanzelf contact tussen jou en de ander. Je bent in contact met…jezelf vooral. Dáár begint verbondenheid. Je oude definitie van contact (=’intunen’ op hoe het ‘aan de overkant is’ en daarop je gedrag afstemmen) is vervallen, je snapt dat in contact met de ander begint met in contact zijn met je eigen zintuigen, sensaties, gevoelens, behoeftes en die in het gesprek kunnen inbrengen.

Intiem

Zonder schaamte zijn, jezelf durven laten zien, ook over je schaduwkant; dat is pas intiem. Dat kun je voorleven in al je relaties na deze leergang. Je laat zien: ik ben een feilbaar mens, ik maak fouten, doe soms onhandig, ik heb een schaduwzijde die niet fraai lijkt. Maar dít ben ik. Met al mijn delen, kanten, zijdes.

Liefdevol

Liefde is een werkwoord, en de stappen om dit te kunnen voelen heb je genomen. Je kunt jezelf dragen, jezelf laten zien met je spreekwoordelijke voorkant en je achterkant, je hart is geopend en daarmee zakt ook de ‘Beschermer’ (masker) van de ander weg. Dan stroomt er vanzelf liefde. Deze energie wend je ook aan voor zelfzorg.

Afgestemd

Je durft afgestemd aan te raken, weet hoe je om aanraken mag vragen, kent je ‘ja’ en je ‘nee’, kunt dienen, geven, ontvangen en nemen zoals dat in het Wheel of Consent wordt bepleit. 

Sensueel en Sexy

Je hebt een liefdespartner durven zoeken en/of gevonden die 100% matcht (want voor minder ga je niet en dat hoeft ook niet) en bent daarmee in alle vrijheid en afstemming verbonden. De seksualiteit tussen jullie is een expressie van alle stappen die je genomen hebt hiervoor, het is een resultaat van…Je seksualiteit is heilige grond, zonder het daarmee te verheffen tot iets onhaalbaars of magisch dat uitsluitend zou zijn voor de ‘happy few’.

Ik kende Carolien nog van mijn middelbare school waar ze, 22 jaar geleden alweer, mijn mentor was. Het voelde goed om haar nu opnieuw te kiezen als mijn begeleider! Op dit moment (dec. ’22) volg ik de Ervaringsleergang bij Carolien en ben ik bij de stap 6: ‘Afgestemde aanraking’. Ik heb al een hele reis afgelegd en zit nu heel anders in mijn vel dan voordat ik begon. De opdrachten en thema’s van het Odin-proces brachten veel in beweging en de begeleiding was intensief. Ik heb veel geleerd in het contact met Carolien en de spiegel die zij mij keer op keer voorhield. Dit was voor mij echt nodig om mijn patronen te kunnen doorbreken: ik had al veel ‘innerlijk werk’ gedaan, maar deze stap was te groot om alleen te kunnen maken. Er waren momenten in het proces dat ik wanhoop voelde: ik kom er niet doorheen! Gelukkig bleef Carolien graven en schudden aan mijn boom. Soms was dit proces echt confronterend en dat was niet altijd comfortabel, zoals Carolien zei: Wordt verliefd op de angst en het ongemak. Zoek het op!” Dat heeft mij zo veel geleerd! Keer op keer moedigde zij mij aan om stappen te maken en daagde ze mij uit om uitdagingen aan te gaan. Haar persoonlijke aanpak waarin ze ook veel over zichzelf deelde, gaf mij hoop en (h)erkenning in dit groei- en veranderproces. Daarin was stap 1 van het Odin Proces een grote: Radicale Eerlijkheid. Wat was het spannend om mij keer op keer uit te spreken, maar het heeft me zo veel opgeleverd: authentieke uitingen en relaties, luisteren naar mijn onderbuik, mijn waarheid spreken en bovenal: echte verbinding! Met mijzelf en de mensen om mij heen. Vergeleken met voor dit traject durf ik nu beter confrontaties aan te gaan. Ben ik minder aan het ‘pleasen’. Mijn patronen en gedrag herken ik en ik raak er niet meer in ‘verdwaald’. Ik ben meer in staat om bewuste keuzes te maken ip.v. mij te laten leiden door angsten of door het willen vervullen van andermans behoeftes. Door de succeservaringen heb ik er zelfs lol in gekregen om buiten mijn comfortzone te gaan! De sessies heb ik altijd als heel prettig en openend ervaren, soms zelfs baanbrekend! (wauw, opstellingen wat is dat bijzonder!) Doordat het proces over meerdere maanden verspreid is, is er echt ruimte om vertrouwen op te bouwen en daarmee de diepte in te gaan. Ik ben nu al zo blij dat ik de keuze heb gemaakt om dit aan te gaan en dan heb ik het nog niet eens afgerond! Als je echt de diepte in wilt gaan, jezelf op alle vlakken aan wilt kijken en ook daadwerkelijk verandering wilt, belichaamde begeleiding en een volledige aanpak, kan ik dit traject zeker aanbevelen.

Mara van Aartrijk

Holistisch masseuse en Reiki, Free to Flow

2 begeleiders: 7 maanden – 7 blokken – intiem groepswerk

Dit traject heeft me meer opgeleverd dan ik ooit durfde dromen. Ik heb een fabelachtige relatie met de liefste man van de wereld nu (maar hij ziet er op alle fronten anders uit dan ik dacht). We hebben veel geoefend met de ‘autonomie in verbinding’ oefeningen, want in symbiose zat mijn grote energielek. Toen K. ziek werd was de ‘test der testen’ of ik niet weer helemaal in mijn oude patroon zou stappen. Helaas gingen we toch ploeteren. En tóen herinnerde ik me mijn lessen; misschien was dat wel het belangrijkste moment in het hele traject. De crisis glansrijk doorstaan. Carolien is de állerbeste trainer/coach die ik ken. Ze zit je een beetje ‘achter je broek aan’ en je moet wel tegen confrontaties kunnen, want ze spiegelt je goudeerlijk terug. Maar goed: een ja-knikker zocht ik niet (daar zit de wereld vol mee). Dit traject is het in goud waard. En dat zou ik nog steeds zeggen als K. en ik uit elkaar zouden gaan. Want ik heb mijzelf gevonden. Liefs, Marinette.

Marinette

Trainer/Coach

Proces

Een keer per maand is er een groepsbijeenkomst en werken we Systemisch in het maandthema (d.m.v. Opstellingen) en werken we met ons lijf: Emotioneel Lichaamswerk. Dat kan zijn: lichaamsoefeningen, ademwerk, stembevrijding, tekenen/dichten/schrijven en/of Aanraaktherapie®.

Verslag

Na elk blok schrijf je een verslag over wat je ervaren hebt in de groepsbijeenkomst en welke betekenis jij er aan geeft. Via WhatsApp is er een speciaal groepje zodat je met elkaar verbonden bent tussentijds. Tussen de blokken in ontvang je automatisch quotes ter inspiratie uit belangrijke boeken in de thema’s, met uitdagende vragen, zodat het thema echt wakker is in de maand dat er in werkt. 

Tarief

Het tarief van deze groepstraining is €4.395,- (ex BTW) en dit traject wordt in sommige gevallen vergoed door werkgevers of door een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Vraag je HR manager naar de mogelijkheden voor opleidingsbudget. Voor zelfstandigen geldt dat de kosten voor werkgerelateerde coaching als zakelijke kosten op te voeren zijn. We hanteren een minimaal aantal deelnemers (8) en maximale grootte van de groep (14)

Deze eerstvolgende training start in het najaar van 2023

De inschrijving is nu gesloten. Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer de volgende training start? Schrijf je dan hieronder in.

Wanneer de liefde wenkt,

volg haar, al zijn haar wegen zwaar en steil.

En zo haar vleugelen je omhullen,

laat je gaan,

al zou het zwaard,

verborgen in haar veren,

je verwonden.

– Khalil Gibran

Na je aanmelding krijg je een instroomgesprek