Gevoelsarmoede

Vaak gaat emotionele vervlakking ook samen met lichamelijke gevoelsarmoede. Sommige mensen die in mijn praktijk komen willen graag ‘pittig’ of ‘diep’ of ‘stevig’ aangeraakt worden. Want dat is wat ze kennen: hard geraakt worden. Dat geeft tenminste een impuls, een teken van leven in het lichaam. Maar elke druk creëert tegendruk. En voor je het weet zit de klant in de vechtmodus, of in een staat van verzet. En vaak volkomen onbewust. Want bekend maakt bemind.

Een behulpzame stap, waar je wel écht mee geholpen bent, is door vederlichte aanrakingen, zachte strijkingen en door te v.e.r.t.r.a.g.e.n. in de aanraking. En dan gebeurt er wat. Soms vraagt de klant na afloop of de partner ook een keer kan komen. Meestal nodig ik ze dan allebei uit op de praktijk en leer ik de partners elkaar aanraken met deze vorm van aandacht. Dit moet voorgedaan, voorgeleefd worden. Want in 99 van de 100 gevallen is de aanraking nog steeds te stevig, te diep en vooral te snel. En barsten mensen met veel trauma uit hun voegen van schaamte over hun lichamelijkheid.

Stoei je met het gebrek aan contact met jezelf, omdat je snel bezig bent met de ander? Kom dan eens een sessie Aanraaktherapie bij me halen.

Over mij: Senior Gedragstrainer/coach

Werkt sinds 2007 in het vak, heeft nationaal en internationaal meer dan 1400 mensen be/opgeleid. Haar grootste leermeesters: Thich Nath Hahn, Wibe Veenbaas, Mariët van Cooten, William Wilsson, Jan Kortie, Sarah Jens, Betty Martin, Robyn Dalzen, Christian Pankhurst, Conny ten Klooster. Carolien gelooft erin dat oersterke relaties – haar missie met HeartPepper – gevormd wordt door zelfkennis en zelfzorg. Stap 1? Altijd: Radicale Eerlijkheid. Carolien doorziet patronen in menselijk gedrag in no-time. Ze begeleidt vooral Professionele Begeleiders en Zorgverleners, leiders in organisaties en helpt teams ontwarren met haar zelfstandig ontwikkelde model ontwikkeld vanuit Systemisch Werk. Tough Love in de begeleiding, dat scheelt maanden gesprekken bij anderen die er omheen draaien. Haar methodiek – het Odin Proces – is gevormd in 14 jaar werken met mensen met een groot hart en een rijk bedraad brein. 

 1.795,00 2.775,00 excl. BTW

Aanraaktherapietraject