Kiezen hoe je kijkt


leestijd: ongeveer 4 minuten

Aan het einde van 2020 dacht ik: zal ik een blog schrijven met hoe ellendig afgelopen jaar is geweest? Maar ja, ik vrees dat jullie inboxen aan het overstromen waren met berichten met een dergelijke inhoud. 

Een gelukkig nieuwjaar?

Een gelukkig nieuwjaar dan? Was dat niet een mooie wens geweest? 

Ja, wel. En dat wens ik ons allen ook. Maar onder geluk ligt geloof ik nu een veel belangrijker fundament; gezondheid. Lichamelijke én geestelijke gezondheid. Dat wens ik jullie toe. 

Transformatie

Afgelopen jaar stond voor mij in het teken van transformatie. Dus niet gewoon ‘verandering’ maar echt transformatie. Het was met recht een kanteljaar, zoals ik die ook had in 2012. Tuurlijk, Corona heeft mijn bedrijfsprocessen ook aan alle kanten stilgelegd. En ik durf niet eens hardop te zeggen hoeveel geld er doodgewoon verdampt is, omdat er geen inkomsten meer waren. En dat mijn pensioenpotje voor mijzelf inmiddels…. enz enz. 

Kiezen hoe je kijkt

Maar ik wil – ik KIES er voor om – daar niet de hele dag bij stil te staan. Het zou me verlammen. Want focussen op verlies en ellende, maakt je een magneet voor meer. Ik heb dus echt besloten om deze Coronatijd te gebruiken voor dingen waar ik anders niet of nauwelijks tijd voor heb. Ik huurde weer een business coach in, gooide allemaal nieuwe ideeën de lucht in, sommige bleven plakken en andere weer niet EN… ik nam me voor om van alles in mijn leven dat ruis op de lijn veroorzaakte afscheid te nemen. Van het kleinste detail tot grote besluiten: ik wisselde het in voor zaken, mensen, plannen, dingen, waar ik energie van krijg. 

Ik neem je in vogelvlucht mee wat er is veranderd bij HeartPepper en wat er nog gaat veranderen de komende tijd. 

Tantramassages

Mijn tantramassages vinden alleen nog maar op donderdag plaats, met starttijden om 10:00 uur en 14:30 uur, in mijn praktijk aan de Brouwersgracht. De sessies duren niet meer 3 uur, maar 4 uur inmiddels. We werken een dagdeel aan jouw vraag. Voorafgaand aan de massage, werken we samen 60 minuten aan je vraagstuk met als hulpmiddel: De Opstelling van je Verlangen. Een beproefde methode van Franz Ruppert. Ik werk met grondankers. Om je innerlijke groei te ondersteunen kijken we daarin naar wat je ruimte en vrijheid blokkeert en welke spanning de stroom van je energie vastzet. Als je die blokkade vriendelijk aandacht geeft, opent de ruimte zich meestal weer en begint de energie weer te stromen. We zien in Tantra iedere blokkade als een kans, als een toegang tot het ervaren van meer ruimte en meer diepte. Gevraagd wordt aan te geven waar een spanning je tegenwerkt om je verlangen te kunnen leven. In de Opstelling ga je ervaren wat je kunt doen of moet laten om de spanning op te lossen. Er is nooit discussie of de spanning terecht of onterecht is. Elke spanning is terecht en heeft recht van bestaan! Daarna krijg je 2,5 uur een massage en luiden we de sessie vervolgens uit met een kopje thee. 

Tarieven

De tarieven zijn nu onderverdeeld in particulieren en ondernemers. Omdat ondernemers een factuur krijgen o.v.v. coaching en begeleiding kan het afgetrokken worden van de belastingen. Het is investeren in persoonlijke groei. 

Nieuw: De Ervaringsleergang ‘Van Lusteloos naar Levenslust’

Dan is er iets nieuws bijgekomen: de Ervaringsleergang met als titel “Van Lusteloos naar Levenslust”. Dit is voor de klanten die al eens bij mij kwamen maar die voelen dat er meer is waar hun Verlangen om roept. Meer diepgang, meer doorwerken van persoonlijke thema’s, meer in een proces stappen in plaats van een injectie ‘HeartPepper’ op te halen. De eerste resultaten zijn echt fantastisch. Lees wat Myra ervan vond (totdat Corona inbrak, en we de leergang moesten onderbreken): 

“Ik geloof dat ik je een paar jaar geleden ben beginnen te volgen online. Ik was geraakt door je teksten, het was zo ‘spot on’; alsof ik thuiskwam. Toen ik je op Facebook ging volgen zag ik ook een andere kant van jou. Je hebt een prachtig pakket aan eigenschappen maar waar ik ook aan moest wennen. Je gekke uithalen soms op FB waar je je boos over maakt (onrecht); stampvoetend je punt verdedigen (groene wereld, dierenleed) en dan weer een melancholisch bericht dat je fijnzinnigheid verraadt (poëzie). Ik dacht maar een ding: zij is van alle markten thuis en aan haar durf ik me toe te vertrouwen, ze kan moeilijk gek staan kijken van al MIJN kleuren. De sessie was wereldschokkend bijzonder. En ik heb ook enorm gelachen om je rare vorm van zogenaamde ‘nuchterheid’ die – als het er op aankomt tijdens de sessie – evolueert naar de tederheid zelve. Ik heb zoiets nog niet eerder meegemaakt en ik besloot dan ook om meteen de Ervaringsleergang met je aan te gaan. Er is zoveel te leren dat ik bijna niet weet waar ik wil beginnen. Ondersteboven, Carolien. Dank!” Tot gauw, Myra ~ Freelance tekstschrijver

Voor en Na

De Ervaringsleergang vervult ook een diepe behoefte van mijzelf om mensen te helpen met hun transformatie. Het maakt me zo gelukkig om te zien hoe mensen binnenkomen en dan na 7 maanden vertrekken…. Ik zeg vaak: ‘ik zou wel voor en na foto’s willen maken’. Soms een totaal ander mens… 

Ik ben gestopt met de groepstrainingen voorlopig omdat het RIVM van me vroeg om bij voortduring mijn groepsgrootte aan te passen. Dat leverde zoveel onduidelijk, chaos en irritatie op dat ik dus besloot om de tering naar de nering te zetten. Alles is omgekat naar individuele trajecten, zodat ik een-op-een kan blijven aanbieden (als ik weer open mag). Pas in het najaar start ik weer met groepen. Of zoals ze in mijn Heitelân zeggen: “As it net kin sa’t it moat, dan …”

Opleiding tot Aanraaktherapeut©

In oktober 2021 start – dan eindelijk – de opleiding tot HeartPepper® Aanraaktherapeut. HeartPepperOpleidingen staat nu achter een slotje, daar wordt hard aan gewerkt. Ik ben ook bezig met de opleiding geaccrediteerd te krijgen. Doelgroep: coaches, therapeuten, counsellors en gediplomeerd massagetherapeuten. De opleiding gaat 7 x 2 dagen duren en wordt afgesloten met een examen en studiepunten voor je eigen praktijk. Het theoretisch kader is het Odin Process©. Het resultaat voor de cliënten is: een oersterke relatie met zichzelf.

Ik heb de afgelopen 11 jaar zoveel mensen gehad die hierin opgeleid wilden worden, dus die kom ik nu eindelijk tegemoet! 

PS: mijn telefoonnummer is gewijzigd! Wil je in je adresboek aanpassen: (085) 004 15 53‬.

Plaats een reactie