How to undress – deel 5


leestijd: ongeveer 2 minuten

Deel 5: Zoek een vriend en vertel elkaar de waarheid gedurende een week.

Dit is deel 5 van 5. Hier vind je deel 1, hier deel 2, hier deel 3, hier deel 4.

Een aantal milde suggesties om waarheidsgetrouwer te worden in je leven. Omdat het vreselijk oplucht. En het verbinding bevordert.

Ik hoop dat ik je in de afgelopen 4 blogs heb duidelijk kunnen maken dat je met de waarheid (vertellen), je persoonlijke en relationele groei kunt bevorderen. Misschien vind je dit nog steeds doodeng om te doen, maar misschien heb je inmiddels de moed gevonden om een andere – moedige – vriend te vragen om elkaar de waarheid te vertellen gedurende een week. Als opmaat naar… enfin, jullie begrijpen me.

Tuurlijk, superrrr ongemakkelijk voorstel.Waar ga je beginnen? Met het geheim dat je al jaren verborgen houdt? Of het delen van wat je echt wilt in het leven? Of nou ’s zeggen wat je zo verschrikkelijk boos maakt. Maar kijk: na verloop van tijd, en met veel oefening, begin je langzaam te voelen dat je wat gemakkelijker begint te verhouden tot je ongemak. Je begint je ongemak te herkennen voor wat het is: een grote stroom van sensaties in je lichaam + die niet zo erg waren als je je van tevoren voorgesteld had.

En dan kun je misschien zelfs wel gaan genieten van deze intense en levende gevoelens/sensaties als een onverwacht en uiterst aangenaam bijproduct van het vertellen van de waarheid.

Succes! Veel zachtheid en liefs gewenst.

In april start de jaaropleiding ‘De Parel in de Oester’ (lees hier onder aan deze pagina). In die opleiding gaat het over het 7-stappen model waardoor je van drama naar harmonie kunt bewegen in je relaties. Of dat nou familierelaties zijn, vriendschappen of liefdesrelaties. Mocht je mee willen doen, meld je je dan aan voor een intake? De workshop die er aan voorafgaat zit vol, dus de route loopt nu via een persoonlijk gesprek. Je bent welkom! Als je je intake aanvraagt voor 1 maart en dat gesprek verloopt wederzijds vol vertrouwen, dan krijg je 165,- Euro korting op de totaalprijs. Daarna vervalt dat. Praten kan altijd, en dat doen we op zo’n manier dat je meteen helder kunt voelen: doen, of niet doen. En alle antwoorden zijn goed: hoe zou het voor je zijn als dat gesprek dus sowieso prettig is en doelloos verloopt? Want jouw ziel bepaalt het. Daar ben ik van overtuigd. De kunst is daar naar te luisteren.

Foto: Sam Manns

3 gedachten over “How to undress – deel 5”

Plaats een reactie