How to undress – deel 3


leestijd: ongeveer 2 minuten

Deel 3: deel je monologue interieur (self-talk)

Dit is deel 3 van 5. Hier vind je deel 1, deel 2 en hier vind je deel 4, hier deel 5.

Een aantal milde suggesties om waarheidsgetrouwer te worden in je leven. Omdat het zo vreselijk oplucht. En het verbinding bevordert.

Onze geest is constant aan het werk, denkendenkendenken, strategietjes uitzetten, manipuleren, fantaseren, creëren. We zijn er maar zoet mee, die eindeloze gesprekken met onszelf om betekenis te geven aan onze ervaringen en om – niet te vergeten – de controle te houden. Het delen van een deel van je innerlijke dialoog met een vriend, op het moment dat dit gebeurt, helpt om waarheid en intimiteit in je relatie te brengen en haalt je uit je hoofd. Het onthult een breder beeld van wie je bent, een ervaring die vaak prachtige verbinding oplevert. Enkele voorbeelden:

“Ik was een beetje nerveus toen je me zomaar aansprak, omdat ik je een tijdje niet heb gezien …”

“Terwijl je dat zei, dacht ik aan alle manieren waarop ik kon …”

“Ik maak me zorgen dat je boos op me was, omdat …”

In april start de jaaropleiding ‘De Parel in de Oester’ (lees hier onder aan deze pagina). In die opleiding gaat het over het 7-stappen model waardoor je van drama naar harmonie kunt bewegen in je relaties. Of dat nou familierelaties zijn, vriendschappen of liefdesrelaties. Mocht je mee willen doen, meld je je dan aan voor een intake? De workshop die er aan voorafgaat zit vol, dus de route loopt nu via een persoonlijk gesprek. Je bent welkom! Als je je intake aanvraagt voor 1 maart en dat gesprek verloopt wederzijds vol vertrouwen, dan krijg je 165,- Euro korting op de totaalprijs. Daarna vervalt dat. Praten kan altijd, en dat doen we op zo’n manier dat je meteen helder kunt voelen: doen, of niet doen. En alle antwoorden zijn goed: hoe zou het voor je zijn als dat gesprek dus sowieso prettig is en doelloos verloopt? Want jouw ziel bepaalt het. Daar ben ik van overtuigd. De kunst is daar naar te luisteren.

Foto: Sharon McCutcheon

4 gedachten over “How to undress – deel 3”

Plaats een reactie