How to undress – deel 2


leestijd: ongeveer 2 minuten

2. Deel hoe je je op DIT moment voelt.

Dit is deel 2 van 5. Hier vind je deel 1, hier vind je deel 3, hier deel 4, hier deel 5.

Een aantal milde suggesties om waarheidsgetrouwer te worden in je leven. Omdat het vreselijk oplucht. En het verbinding bevordert.

“Hoe was je weekend? Wat heb je toen in Engeland gedaan? Hoe was het eigenlijk bij je vader? Wat ga je doen met vakantie? Heb je nog leuke plannen voor vanavond?”

Het is – als je het op de keeper beschouwt – bijna grappig. Hoe we elkaar wel van alles durven te vragen als het gaat over het verleden of de toekomst maar dat we zelden aan iemand vragen: hoe voel je je nu, hoe is het met je vandaag, wat speelt er bij je in dit moment?

En dan te bedenken dat er op DIT moment een totale symfonie van sensaties en emoties door ons heen zingt. Tuurlijk, die vraag is spannend en intiemer. Maar dat is natuurlijk het hele idee van mijn blog. Dat ik graag strategieën deel die verbindend werken. Probeer het eens: te delen hoe je je voelt met de persoon met wie je bent. Of stel de vraag zelf eens aan de ander. Hoe meer je deelt over hoe je je voelt, hoe levendiger de ervaring voor jou en de ander zal zijn. In tantra noemen we dat gevoel ’the juice’. Totale transparantie, daar ga je echt van gloeien van binnen. Het brengt een siddering teweeg. Een mooie trilling.

In april start de jaaropleiding ‘De Parel in de Oester’ (lees onder aan deze pagina). In die opleiding gaat het over het 7-stappen model waardoor je van drama naar harmonie kunt bewegen in je relaties. Of dat nou familierelaties zijn, vriendschappen of liefdesrelaties. Mocht je mee willen doen, meld je je dan aan voor een intake? De workshop die er aan voorafgaat zit vol, dus de route loopt nu via een persoonlijk gesprek. Je bent welkom! Als je je intake aanvraagt voor 1 maart en dat gesprek verloopt wederzijds vol vertrouwen, dan krijg je 165,- Euro korting op de totaalprijs. Daarna vervalt dat. Praten kan altijd, en dat doen we op zo’n manier dat je meteen helder kunt voelen: doen, of niet doen. En alle antwoorden zijn goed: hoe zou het voor je zijn als dat gesprek dus sowieso prettig is en doelloos verloopt? Want jouw ziel bepaalt het. Daar ben ik van overtuigd. De kunst is daar naar te luisteren.

Foto: Toa Heftiba

4 gedachten over “How to undress – deel 2”

Plaats een reactie