How to undress – deel 1


leestijd: ongeveer 2 minuten

Deel 1 van 5,  hier deel 2, hier deel 3, hier deel 4, hier deel 5.

Een aantal milde suggesties om waarheidsgetrouwer te worden in je leven. Omdat het vreselijk oplucht. En het verbinding bevordert.

  1. Deel een geheim met een vriend/in over je verleden

We lopen allemaal rond met geheimen uit ons verleden. Toch? In ons dagelijks leven construeren we persoonlijkheden, rollen en verhalen om dingen te verbergen waarvan we liever niet willen dat anderen ’t zien of weten. Tjonge, we wringen ons in bochten, verzinnen hele verhalen over wie we zijn en liegen vervolgens om die sprookjes ook allemaal weer te onderhouden. Dat kost zo vreselijk veel energie. Onthouden tegen wie je wat gezegd hebt, alleen maar om die geheimen verborgen te houden. Energie die bevrijd kan worden. Bevrijd voor verbinding en creativiteit. En liefde. Probeer het eens: vertel een vriend/in iets dat je voor haar/hem verborgen hebt over je verleden. Vertel ze over iets waar je niet zo trots op bent. Ga voor de meest gênante. Maar als dat te moeilijk is, begin dan maar – vooruit dan – met de ‘light’ variant.

Het is een mentale manier van je ontkleden. En dat begint toch echt voordat je je lichamelijk uitkleedt. Althans, die volgorde werkt intimiteit in de hand. En echt contact. Verbroedering, verzustering, vriendschap. Liefde.

Wanneer deed je eens een leugentje om bestwil? Een kleintje? En durf je die te delen?

Begin ik wel: nu is het zo dat ik aan het einde van mijn maand geld overhoud. Maar er zijn ook jaren geweest dat ik aan het einde van mijn geld een stukje maand overhield. Zo heb ik wel eens geld geleend van mijn buurvrouw destijds, met de smoes dat ik mijn portemonnaie op mijn werk had laten liggen, en dat ik ‘dus’ geen boodschappen kon doen dat weekend. De waarheid was: ik was superrrrr blut en schaamde me oneindig dat ik mijn geld WEL aan sigaretten had uitgegeven (toen rookte ik nog…oh oh wat verslaving met je doet!) maar ik GEEN geld meer over had voor normaal eten en drinken.

En nu jij. Kom maar op. Je mag het ook delen hier in het blog 😉

In juni 2020 start de jaaropleiding ‘De Parel in de Oester’. In die opleiding gaat het over het 7 stappen model waardoor je van waarheid naar liefde kunt bewegen in je relaties. Of dat nou familierelaties zijn, vriendschappen of liefdesrelaties. Mocht je mee willen doen, meld je je dan aan voor een intake? De workshop die er aan voorafgaat zit vol, dus de route loopt nu via een persoonlijk gesprek. Als je je intake aanvraagt voor 1 maart en dat verloopt wederzijds vol vertrouwen, dan krijg je 165 Euro korting op de totaalprijs. Daarna vervalt dat. Praten kan altijd, en dat doe ik op zo’n manier met je dat je meteen helder kunt voelen: doen, of niet doen. En allebei is goed, zolang je het goed met je hart onderzoekt. Want misschien is het nu vre-se-lijk tijd maar misschien is het ook beter nog even te wachten. En hoe zou het voor je zijn als dat allemaal prima is. Want jouw ziel bepaalt het. Daar ben ik van overtuigd.

Foto: Yuliya Kosolapova

4 gedachten over “How to undress – deel 1”

Plaats een reactie