Great things never come from comfort zones


leestijd: ongeveer < 1 minuten

Sommige van m’n klanten voelen hun blokkades. Ze zijn ‘connected’ met hun eigen ‘disconnect’. Dat is al zo’n enorme winst. Wanneer je kunt voelen waar je niet meer voelt, begin je al weer langzaam te voelen.

Helder?

Andere mensen komen in een meer sluimerachtige toestand bij HeartPepper. Er is een vaag gevoel van onvrede, een verre roep van verlangen, maar heel duidelijk is ‘het’ niet allemaal. Er ‘mist wat’. Je zou zeggen dat ik met de eerste groep iets minder kan dan met de tweede groep. Toch is – alhoewel ik met beide groepen graag werk – het tegendeel waar. 

De eerste groep geef ik huiswerk mee om zich steeds meer bewust te worden van hun afgesloten zijn. Nog beter te leren voelen wanneer er niet meer gevoeld wordt. Dan is er later iets in kaart te brengen. Patronen vooral, waar we mee kunnen werken. Inzetten: nieuwsgierigheid, opmerkzaamheid.

De tweede groep geef ik ander huiswerk mee: wakker worden. Hoe? Door prikkels op te zoeken, bij voorkeur in gebieden waar er weerstand is. Zintuigelijke prikkels vooral. Ik laat ze kiezen uit een 5- tal opdrachten. Een daarvan is koud douchen. En als het in je relatie niet levendig meer voelt: samen koud douchen. Door de weerstand heen, ja zeggen tegen het ongemak. Want je gemak altijd volgen leidt naar in slaap kukelen emotioneel. Veel mensen doen niet anders. De flonkering is uit hun ogen…

Spring onder de koude douche. Dompel je onder in de dreigende donkerte van de zee. Dat maakt je van een slaapwandelaar in een wakker mens. Of nou: het is een van de manieren uiteraard en het werkt in ieder geval een dag. Maar als je het dagelijks oefent, duurt het effect steeds langer. Echt waar. Probeer het nou.

Great things never come from comfortzones.

Plaats een reactie