Gastblog: een jaar in liefde in 12 lessen


leestijd: ongeveer 2 minuten

Een jaar in liefde: 12 lessen
Gastblog door: Klazien Schaap

Misschien waren de afgelopen 12 maanden voor mij wel de meest leerzame ooit, op het gebied van de liefde. Ik ben er helemaal ingedoken, want ik wilde het nu wel eens weten ook, hoe het nu precies zat met mij en de liefde. Tantra, therapie, coaching, plantmedicijn, een handvol leerzame dates met wijze mannen, een stapel fantastische boeken over attachment en andere patronen, familie-opstellingen, en ook mag ik altijd blijven leren van mijn inspirerende klanten… Het was goud! De 12 beste lessen deel ik hier graag met jou.

Les 1: Co-dependent no more

1. Ik heb een heel oud en hardnekkig patroon van co-dependency; liefdesverslaving en verlatingsangst. Hallo eye-opener! Dacht altijd dat ik met relaties best goed bezig was. Niks was minder waar.

Les 2: Ik heb iemand nodig die er ‘IS’

2. Wat ik nodig heb van een partner: Er Zijn. Keer het om: op wat voor manieren kan ik er allemaal voor mezelf zijn? Deze manieren ben ik gaan verzamelen en beoefenen. Voorbeeldje: er extra goed uitzien, alleen voor mezelf. En mezelf regelmatig mee op date nemen.

Les 3: Ik kan op tijd nee zeggen

3. Als een beginnende liefde voor mij niet klopt, op wat voor manier dan ook, kan ik op tijd nee zeggen.

Les 4: Ik trek aan

4. Ik jaag niet. Ik trek aan.

Les 5: Ik kijk mijn verslaving aan

5. Het moment dat ik me eindelijk bewust werd van mijn seksverslaving, verdween het uit mijn leven. Kijk het aan, en het is niet meer nodig.

Les 6: Ik laat mijn blauwdruk los

6. De relatie van mijn ouders had ik als hoge standaard voor mijn eigen liefdesrelaties. Als ik heel eerlijk kijk, is dit een relatie gebaseerd op co-dependency, en daardoor een veel ongezonder blauwdruk dan ik altijd dacht. Het wordt tijd om deze manier terug te geven aan mijn ouders en mijn eigen liefdesleven te creëren op een gezonde manier.

Les 7: Ik kies niet meer voor onbeschikbare partners

7. Ik hoef niet meer te kiezen voor fundamenteel onbeschikbare partners. Ik hoef dit patroon van mijn voorouders niet te herhalen. Ik mag het loslaten.

Les 8: Ik neem eigenaarschap

8. Ik neem eigenaarschap over mijn eigen daddy-issues. Dat spelletje ga ik niet meer spelen met een partner.

Les 9: Ik ben niet onmachtig

9. Ik hoef me niet meer onmachtig te voelen bij mannen die over mijn lichamelijke grenzen heen gaan. Ik heb een eigen diepere kracht ontdekt en ik kan mijzelf op tijd beschermen als dat nodig is.

Les 10: Ik geef mijn grenzen aan

10. Het is super sexy als ik mijn grenzen aangeef.

Les 11: Ik heb geen angst voor hechting

11. Ik hoef niet meer bang te zijn voor mijn eigen voorbarige hechting-issues, want ik weet nu precies hoe het werkt, wanneer het gebeurt en waarom het gebeurt.

Les 12: I am slut secure

12. Ik mag intimiteit ontvangen. Van wie ik maar wil. I am slut-secure.

Zo is dat!
En zo zal het zijn.

Dit gastblog is geschreven door Klazien.

Klazien Schaap helpt single mannen met het vinden van de liefde in hun leven. Zij geeft trainingen en publiceert regelmatig op haar blog. Haar werk kun je vinden op lovehacks.NL