Compassion Fatigue

– Self care is how you take your power back! –

In 6 weken meester over je leven

Mensen in ‘ons vak’: wij zijn getraind om onze eigen emoties opzij te zetten terwille van het proces van de ander. Nee, je mag niet meehuilen op de begrafenis van het kindje als uitvaartondernemer. Nee, je mag niet boos worden op de depressieve ouder die voor de 10e keer zijn kind vergeet van school te halen als medewerker van Jeugdzorg. Nee, je mag niet slecht slapen als een patiënt van je is overleden als arts. Dan moet je ‘professioneel’ zijn.

Je bent vakbekwaam, lief en je houdt van je vak. En jou is geleerd:

In mijn werk mag het niet over mij gaan;
Ik ben hier niet belangrijk;
De ander gaat voor.

Het is je voorgeleefd

Zo hoort het. Zeggen ze. Plus, het zit ook echt in onze Nederlandse cultuur. Maar ja. Zo weinig ruimte innemen is misschien een vreemdsoortig nobel streven; de meeste professionals doen dit óók thuis en óók in (al) hun relaties. En daar gaat de vlieger niet op met zeggen dat het ‘zo hoort’ en kom je er misschien achter dat het in je gedrag zit. Het is meer dan je wilt, mogelijk verweven met je hele persoonlijkheid. En misschien is het je – als je eerlijk bent – perfect voorgeleefd: ging het ‘thuis vroeger’ ook zo.

Wreekt het zich al?

Hier ga je aan onderdoor, vroeg of laat. Op een dag wreekt het zich. Iedereen heeft namelijk de behoefte om in rechte verhouding tot de ander te staan. De disbalans gaat altijd een keer opspelen. Gegarandeerd. En misschien voel je het nu zelfs al: je bent leeg, moe, op. Leeft van weekend naar weekend, van vakantie naar vakantie, flirt soms met het idee iets heel anders te gaan doen. Want je voelt het al: you cannot pour from an empty cup…

Jouw goedheid is goud waard

Dus. Wilde je graag alles voor iedereen zijn maar eindig je als niets voor niemand (als je niet oppast)? Ben je op, meer dan ‘een beetje kriegelig’ in je werk en hondsmoe? Wil je voorkomen dat jouw goedheid en gulle gedrag eindigt in een totale burn-out waardoor je zometeen jarenlang uit de running bent? Heb je al gehoord dat je nooit meer ‘significant’ kunt herstellen? Dompel jezelf dan onder in deze blended learning training en volg deze Compassion Fatigue 6-weekse class. Word weer meester over je leven, vergroot je autonomie en zie dat je meer taloze keuzes hebt; vele malen meer dan blindelings deze ‘disease to please’ neiging volgen. Want ja, je bént wél geknipt voor dit werk. En nee, het hoeft niet zo uitputtend zijn. (Echt niet).

Wat houdt deze training in?

Elke dinsdag krijg je een online les afgeleverd, met inspiratie, wetenschappelijke achtergronden over de theorie die ik bied, reflectievragen en creatieve opdrachten als huiswerk. Het is ook een leuke training, want saaie lesjes volgen is niets voor jou. De meeste mensen doen met een online les an sich niet zoveel; consumeren het en daar blijft het dan bij. Bij HeartPepper doen we dat anders. Dus spreken we elkaar als groep elke vrijdag via Zoom en zijn er uitwisselingen onderling en is er verbinding. Dat maakt het niet alleen leuk om te leren; de inhoud gaat zo écht leven. Je wordt lid van het besloten WhatsAppgroepje, ook dat is ondersteunend aan je proces en kun je zo veel of weinig inzetten als jij maar wilt. Word je weer de oude? Nee, dat nooit meer. Je wordt de nieuwe! De betere versie van jezelf.

Het nee dat ik zeggen wil, is honderd maal gedacht, stilletjes geformuleerd maar nooit uitgesproken. Het brandt me in mijn maag, beneemt mij de adem, wordt tussen mijn kiezen vermalen en verlaat als een vriendelijke ja mijn mond… 

De 6 modules

Voor wie is dit niet?

Je weet het van binnen al, als je dit leest, of je juist graag wilt meedoen of nog niet. Merk je dat je twijfelt? Boek dan een persoonlijk adviesgesprek in. Want mijn online trainingen zien er anders uit dan anders, waarbij serieuze inhoud ook afgewisseld wordt met licht, lucht en vrijheid. Wat ik doe is je van binnen opschudden en in beweging brengen zodat je uit de schadelijke patronen kunt stappen. Het is niet voor jou als je niet wilt of kunt investeren in jezelf, je niet houdt van groepsprocessen of je liever 1:1 geholpen wilt worden. In dat laatste geval zou je kunnen kijken bij Aanraaktherapie of Tantric Work Sessions. Kijk ook vooral even bij de ‘over jou‘ pagina, daar staat meer geschreven over voor wie ik vooral werk.

Voor wie wel?

Ben jij doodmoe van het doodmoe zijn? Dacht je bij het woord Compassion Fatigue meteen: “Ja dát is wat ik heb!”? Wil je concrete en tastbare inspiratie opdoen, opdrachten krijgen en verlang je naar een groep met gelijkgestemden? Stap dan in en boek deze training vandaag nog.

Resultaten

Na deze training ben je helemaal wakker in dit thema. Je bent je bewust van je magische plek, kent je dienende plek, weet hoe je moet voorkomen dat je weer in oude valkuilen stapt. Je kunt respectvol begrenzen en hebt de zin in je werk weer terug. Je voelt ruimte! Ruimte. Ruimte…

Tarief

Het tarief van deze training (€375,-) wordt in de meeste gevallen vergoed door werkgevers of door een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Voor zelfstandigen geldt dat de kosten voor werkgerelateerde coaching als zakelijke kosten op te voeren zijn.

Deze training wordt twee keer per jaar gegeven

Niemandsland

Ik was daar ook. In niemandsland. Ik voegde me naar alles en iedereen, maakte mijn eigen behoeftes weg en gebruikte het Boeddhisme om mijn gedrag te verantwoorden naar mijzelf. Ik was immers al heel lang leerling van…Ik wilde zo graag ‘altijd maar compassie’ hebben en alles en iedereen begrijpen. Maar ja, de schoen gaat wringen als je compassie hebt voor een ander maar meedogenloos bent voor jezelf. Een regelrechte ‘spiritual bypass’.

Toen volgde een proces van jaren, antwoorden zoeken op die vraag: hoe zorg ik voor mijzelf?

Boek de training nu en geef jezelf dat cadeau. Wie anders gaat het doen?

De eerstvolgende training start over:

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)