Ethische Business Coaching voor Professioneel Begeleiders/Zorgverleners

Binnen een jaar van zaaien naar oogsten zonder je ziel aan de duivel te verkopen

Natuurlijk ondernemen: vanuit eenvoud, op je eigen wijze en mét Brain, Soul and Heart

Zonder pushen. Zonder overschreeuwen. Zonder angstmarketing. Zonder trucjes. Zonder forceren. En toch succesvol zijn. 

Je bent goed in je vak. Je hebt een groot hart, een rijk bedraad brein. Hebt al flink wat jaren ervaren als trainer/coach, therapeut, begeleider, psycholoog. Maar het ondernemerschap vraagt andere kennis, talenten en vaardigheden van je. Je loopt soms vast, hebt bij momenten niet genoeg omzet en je betaalde al een hoop leergeld. Maar je wilt ondernemer zijn, vrijheid voelen in hoe en hoeveel je werkt én het vak blijven uitoefenen dat je begeestert. Dat kán. Je zoekt iemand die jou daar bij kan helpen, maar voor jou zijn de meeste business coaches óf ongeloofwaardig (35 jaar met 20 jaar ervaring?) óf schreeuwend duur (25.000,- Euro?) of simpelweg niet ethisch genoeg. Je wílt je ziel immers niet aan de duivel verkopen, hard moeten roepen of meegaan in gladde praatjes over ‘get rich quick’. Het mag helder, duidelijk, zacht en stevig tegelijk zijn. Je mag energie kríjgen van je werk. Want wij – ik bedoel, wij ‘mensen in het vak’ – weten het wel: in dit leven zijn we nooit uitgeleerd. Dus jij weet net zo goed als ik: every level has its devil. Ook in je ondernemerschap. Welkom.

Maak gebruik van mijn kennis en ervaring van 14 jaar ondernemerschap

In 2009 startte ik als ondernemer. Met een businessplan van 170 pagina’s. Echt waar. Dat was omdat ik niet wist wat ik wilde, hoe ik het wilde, waar ik het wilde, met wie…ga zo maar door. Dat plan belandde in de open haard en ik ging doen wat ik daarvoor in loondienst al deed bij Krauthammer International: management trainingen geven in organisaties. Maar we kennen allemaal de uitspraak: “als je blijft doen wat je deed, blijf je krijgen wat je kreeg.” Ik was 3 jaar later succesvol als ondernemer maar nog steeds ongelukkig. In 2012 dacht ik: dit is stom: ik wilde uit loondienst omdat ik ‘dat soort trainingen’ niet meer wilde geven en zie mij nu. In 2012 gooide ik het roer radicaal om, koos ik voor werken op mijn manier. Ik wilde met al mijn talenten woekeren, het ondernemerschap doen op een manier die bij mij past. Ik maakte veel fouten, nog meer fouten en nog meer. Echt, geloof me maar. Maar ik klauterde steeds weer op. En fast forward: hier sta ik nu met meer dan een bedrijf en ik doe het he-le-maal op mijn manier. Ik heb geen greintje ingeleverd en eigen-wijs mijn eigen pad uitgehakt. Dat geeft houvast, voldoening en ik heb elke dag zin in mijn werk. Zo moet het zijn.

Wat is Ethische Business Coaching?

Wil je dat ik je ga helpen naar een hoger niveau? Wil je de obtakels ontdekken die je belemmeren om te groeien? Nieuwe invalshoeken krijgen op thema’s waar je jezelf in vastdraait? Ideeën krijgen over hoe je financieel gezond onderneemt? Concrete netwerktips krijgen bij hoe je je plan van de grond krijgt? Connecties krijgen voorgelegd die je verder kunnen helpen of bij wie je geïntroduceerd kunt worden? Wil je tips wat je moet doen bij zaken waar je steeds maar weer tegenaan loopt? Ben je de goedbedoelde adviezen van je familie beu? Weet je dat je alles in huis hebt om te ‘gaan vliegen’ maar heb je steun nodig bij het omzetten van plannen in uitvoerbare taken? Ethische Business Coaching helpt je aan zakelijk succes zonder dat je jezelf verliest.

Hoe ziet Ethische Business Coaching er uit?

We volgen een gestructureerd proces; streven naar heldere uitkomsten waar je iets mee kúnt (en gaat doen!). We spreken elkaar 1 x per maand live, 2 uur lang, op de praktijk, 7 maanden lang. We volgen dan, na het eerste kopje thee of koffie, een gestructureerd proces. Elke week op maandags doe je verslag van je resultaten bulletpointsgewijs via de app. Van mij krijg je op dinsdag nieuwe vragen, of opdrachten die je dichter bij de doel doen komen in lijn met je eigen gekozen doelstellingen van die maand.

 1. 15′: Landen. Landen, bijkletsen, thee drinken, koekje eten, de waan van de dag even achter je laten. Meditatiemoment.
 2. 45′: Hot seat. Welk thema in je leven vraagt het meeste aandacht van je momenteel? Je krijgt 45 minuten de tijd om je meest prangende vraag aan mij voor te leggen. Het mag overal over gaan. Thuis heb je dit goed voorbereid met hulp van een vragenlijst van mij zodat je je eigen 45 minuten zo efficiënt mogelijk inzet. Ik bevraag je, bevraag je, bevraag je, bevraag je.
 3. 30′: Brainstorm. Je vraagstuk wordt binnenstenbuiten gekeerd, je mogelijkheden onderzocht, de kansen die je onbenut liet in het licht gezet. Er wordt gewezen op je talenten die je kunt inzetten, je vaardigheden die je mag gebruiken. De brainstorm volgt een gestructureerd proces en leg het vuur onder je plannen.
 4. 30′: Concreet maken. Samen komen we op minimaal 10 concrete adviezen. Ik geef je heel concrete tips mee, waar je de dag erna meteen mee aan de slag kunt. Jij kiest de 3 tot maximaal 5 beste adviezen uit die je gaat implementeren tussen nu en de volgende afspraak, maakt die zo concreet zodat ze in je agenda kunnen. Een keer per week (op maandags) stuur je een WhatsAppje met wat de resultaten van de afspraken zijn. Als een afspraak niet door is gegaan, heb je zelf een oplossing gezocht en gevonden. Zelf heb je een ‘consequentie’ verzonnen die je gaat toepassen als je verzaakt 😉

Wat levert het op?

 • Hogere omzet zodat je vrij van stress kunt leven;
 • Je krijgt helder in kaart wie de klanten zijn die precies op zoek zijn naar (niemand anders dan) jou;
 • Je hebt een helder zicht op de ‘oplossing’ die je biedt en het resultaat dat je kunt beloven;
 • Je krijgt je eigen knelpunten helder zodat je je onhandige moves sneller kunt keren;
 • Je maakt veel minder (dure) fouten (altijd duur: leergeld…weten we allemaal);
 • Je voelt je gesteund en gedragen door een ervaren (business) coach;
 • Je hebt een stok achter de deur m.b.t het uitvoeren van je plannen;
 • Elke maand overleg betekent: niks heeft tijd genoeg om uit te groeien tot onoverkomelijke problemen;
 • Je wordt er een gezondere ondernemer van zodat jij anderen weer beter kunt helpen;
 • Je krijgt grip en meer zelfvertrouwen van ‘uitvoeren’ na ‘overdenking’ (zó bevredigend!).

Tarief

Dit is een investering in je groei! Het tarief voor dit traject is €6.375,-. Voor zelfstandigen geldt dat de kosten voor werkgerelateerde coaching als zakelijke kosten op te voeren zijn. Dat betekent concreet dat je minder inkomstenbelasting betaalt aan het einde van 2023, omdat dit traject je ondernemerschap versterkt. Kun je het nu niet helemaal betalen, maar wil je wel meedoen? Je mag ook in 10 gelijke delen betalen, dan komt er 25 Euro administratiekosten bij. Daarvoor krijg je dan wel een aparte overeenkomst toegestuurd die we gezamenlijk ondertekenen. De Algemene Voorwaarden zijn van toepassing.